Önmegvalósítás online: hogyan érvényesüljek az interneten?

Önmegvalósítás online

Az emberiség történelmében még soha nem lehetett olyan könnyen érvényesülni, mint most. Sajnos a legtöbben mégsem fedezték még fel az internet adta lehetőségeket, pedig jelenleg mindenki jó időben van jó helyen! Most kell megtanulni irányítani a sorsodat és az önmegvalósítás útjára lépni!

Az internet nagyjából húsz éve létezik, de a cégek még mindig nem fedezték fel a benne rejlő lehetőségeket! A legtöbb cég csak „ityeg-fityeg” a neten, miközben kezdő vállalkozók jelennek meg az interneten és több évtizedes cégeket utasítanak maguk mögé a Google keresőben. Ez azért van, mert ők tisztában vannak azzal, hogy jó időben jó helyen lenni óriási kiváltság és azt is tudják, hogy ők éppen ebben a cipőben járnak. Hisznek magukban és tudják: most lehet megalapozni vállalkozásuk eredményességét, amikor még kevesen kaptak észbe…

Évről évre újabb és újabb céges weboldalon jelenik meg a „blog” menüpont, de sajnos ez a menü az esetek többségében nem aktív. Ezt kell neked kihasználnod! Vállalkozóként saját weboldaladon te is létre tudsz hozni egy ilyen menüpontot, amit ha rendszeresen ellátsz tartalommal, előnyre tehetsz szert a konkurenciáddal szemben! A tartalmad mennyisége és minősége ugyanis nagyon sokat számít mind a kereső, mind pedig látogatóid szemszögéből.

Ha nem vagy vállalkozó, akkor is most vagy jó időben jó helyen! Most még magánszemélyként is behozhatatlan előnyre tehetsz szert, ha saját weboldalt kezdesz el működtetni egy számodra kedves témában! Mindegy, hogy mi az a téma, ha biztosan folyik belőled a szó és az mások hasznára válik!

Az önmegvalósítás nem megy egyik napról a másikra. Én nem akarlak hitegetni és holnaptól kezdődő nyugdíjjal kecsegtetni! Ha szeretnél változtatni, akkor tudomásul kell venned, hogy a célodat nem holnap fogod elérni! Biztos, hogy évekre lesz szükséged, de ha csak gondolkodsz és nem cselekszel, ha halogatod az indulást, minden elvesztegetett nappal kitolod a határidőt. Ha van egy álmod, semmi akadálya, hogy megvalósítsd! Semmi nem a pénzen múlik, hanem a kitartáson! Ábrándozni felesleges, ahhoz rövid az élet! Inkább állj a sarkadra és valósítsd meg az álmodat! Nekünk sikerült, neked is menni fog!

Az online önmegvalósítás első lépései

Tarts ki amellett, amit szeretsz csinálni! Ennyi az egész! Ha többen is mondták már, hogy jó vagy valamiben, kezdd el élni a saját életed! Bármivel szeretnél is foglalkozni, a jelenlegi munkád mellett az interneten képes vagy kiépíteni az ehhez vezető utat! Ez nem túlzás, csak három dolog kell hozzá: elhivatottság, türelem és kitartás.

Mit jelent ez elméletben?

Két dologra lesz szükséged. Egy saját webes felületre, ahová pakolod a dolgaidat és emberekre, akikhez mindezt eljuttatod. Vannak, akik már kezdéskor „ingyen” gondolkodnak és a közösségi oldalra kezdik el pakolni a tartalmukat. Ez nagy hiba, mert a közösségi oldal csak egy csúszda a homokozóba, az önmegvalósítás viszont teljes játszóteret kíván. Vagyis bár a közösségi oldal elengedhetetlen kiegészítője az önmegvalósításnak, szabadon játszani csak saját weboldaladon tudsz!

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Egyelőre marad minden a régi, de a munka (vagy iskola) mellett a szabadidődben kezdj el blogolni, vagy hozd létre a weboldalad felületét! Ha az utóbbi érdekel, első lépésként megbízható tárhelyszolgáltatót kell találnod, aki helyet biztosít a neten a weboldalad számára. Ha megvan, kell egy tárhely, ahová pakolsz és egy domainnév, ami a webcímed. Ez a kettő összesen évi párezer forintba kerül, ezután már el tudsz indulni.

A blog és a weboldal nagyon hasonló, de nem ugyanaz. A bloggal egy egyszerűbb utat választasz, ami főleg az írásra korlátozódik. Ez is a te játszótered, de sokkal kisebb játszótér, mint egy saját weboldal. Ha nem szereted a korlátokat, akkor blog helyett válaszd a weboldal lehetőségét! Ha elég kitartó vagy tele eredeti ötletekkel, akkor egy saját weboldallal egy teljes birodalmat tudsz felépíteni!

Mi legyen a témám?

Mindegy, hogy mi a területed, ha szenvedélyesen kitartasz mellette, akkor első a kész felület, a többi jön magától, hiszen a weboldalra rendszeresen tartalmat kell létrehozni, látogatót kell szerezni, stb. Hacsak nem témaspecifikus weboldalt akarsz, akkor ezen most ne törd a fejed, először hozz létre egy online felületet és kezdj el írni! Akár blogot indítasz, akár weboldalban gondolkodsz, a dolgod az, hogy posztolj mintha valamelyik közösségi oldalra posztolnál, de!

A közösségi oldalakon elhelyezett tartalmak általában a gyors megjelenésre utazó, tömör információk. Amilyen gyorsan jönnek-mennek, olyan gyorsan elfelejtjük őket. Egy weboldal tartalma ezzel szemben elmélyül a részletekben és mindez nem zárja ki azt sem, hogy a kész cikkeket megoszd a közösségi oldalakon! Találd meg a szenvedélyed és vágj bele még ma!

Ha kedvet kaptál és szívesen működtetnél te is egy saját weboldalt, további információkért nézz körül weboldalamon! Ha a weboldal létrehozása nem érdekel, csak a kész felület ahol posztolhatsz, én vállalom a weboldalad létrehozását és a betanítást!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!