Káró Adrienn vagyok, szövegíró és WordPress oldal szerkesztő. Ezt az oldalt eredetileg azzal a céllal hoztam létre, hogy az önéletrajzomat szokatlan módon készítsem el a világháló egy számomra kedves kis kuckójában, a saját weboldalamon.

A loulaki (lulaki) egy görög szó. Jelentése indigókék, kék, kékítés. Az indigó (Indigofera tinctoria) egy indiai növény, amelynek szárított leveleiből kék festék állítható elő. Az indiaiak mellett már az ókorban, többek között a görögök is indigót használtak a szövetek és falfestmények festéséhez. A weboldalnak azért adtam ezt a nevet, mert a lulaki nem csak Görögország és a tenger felé érzett vonzalmamat  szimbolizálja, hanem a tevékenységemet is, ami elsősorban a szövegírás. Igaz, ma már nem tintával vetjük papírra a betűket, hanem billentyűket koptatunk, de régen az írást kék színű tintával végezték.

Eredetileg bejelentett, részmunkaidős távmunkát kerestem, de az önéletrajzomba annyi mindent kellett volna beleírnom, hogy a ma divatos szóhasználattal élve „öntudatra ébredtem” és a tervezett önéletrajzom felépítését egészen máshogy állítottam össze. Weboldalam elsősorban arról szól, amihez értek és amit vállalok, de posztjaimban a különböző területeken elért eredményeimre és nyugodni nem akaró kreativitásom gyökereire is kitérek. Állandóan tele vagyok ötletekkel, vannak saját weboldalaim és folyamatosan keresem a kihívásokat.

Tisztában vagyok vele, hogy olyan rohanó világot élünk, ahol az irreleváns tartalom elolvasására nem jut idő, ezért a kezdőoldal tartalma kifejezetten arra fókuszál, amire a megbízóm kíváncsi, így a referenciáim is kiemelt helyet kaptak, blog bejegyzéseimet pedig az oldal kevésbé központi részén helyeztem el.

A szövegírás számomra egy olyan utazás, amely által nem csak az alkotói vágyamat élhetem ki, de minden egyes munkával bővül a szókincsem is. Gyakorlásával olyan új ismeretekre tehetek szert, amiket magamtól nem kerestem volna, mégis az ölembe pottyantak, ezáltal újabb és újabb kapuk nyíltak meg számomra a világ felé. Tényleg igaz a mondás, miszerint „A tudás hatalom!” a nyitottság pedig a legnagyobb kincs a világon!

Miért írok néha többesszámban?

Saját weboldalainkat férjemmel, Thomasszal együtt működtetjük. A weboldalainkkal elért eredményeinken közösen dolgoztunk, amiről a lulaki.hu blog rovatában gyakran esik szó. Emellett mindketten otthonról dolgozunk, várjuk megbízóink megtisztelő megkeresését!

Ketten

Ketten egyek vagyunk

Bár jelen weboldal alapvetően rólam szól, Thomas az életem része, így bármiről essen is szó, ő mindig szóba fog kerülni, hiszen szinte mindent együtt csinálunk. Férjem 53%-os leszázalékoltként szintén távmunkában végzi a munkáját, de ha megnő a feladatok száma, igény esetén ő is be tud segíteni nekem, ezért akár több munkát is el tudunk vállalni, ha szükséges!

Büszke vagyok a több, mint húsz éves párkapcsolatomra és arra, hogy mindvégig hittem magamban és hittünk magunkban. Weboldalainkat és a köréjük csoportosuló többezer embert számláló közösségeket teljesen önállóan építettük a férjemmel, büszke vagyok minden közösen elért eredményünkre!

Kék színű Görögország

Görögország a másik szenvedélyem. Ahogy minden ember, én is álmodoztam a tengerről. Mindig is szerettem a vizet, szerettem pancsolni, még kislány voltam, amikor a nagypapám megtanított úszni. A tengert életemben először 18 évesen láthattam. Sosem tudtam elszakadni a kék tenger gondolatától, de akkor kezdett el komyolabban is érdekelni, amikor néhány év múlva a férjemmel először jutottunk el Görögországba.

A kék színű Görögország teljesen elvarázsolt, ezért első utunkat követően elkészítettük görögországi információs weboldalunkat. Amikor egy cikkemhez arra kerestem a választ az Interneten, hogy miért festik kék-fehérre a görög épületeket, arról olvastam, hogy kezdetben egy kék színű tisztítószert használtak a színezéshez, aminek a neve „loulaki” volt.

Ha szeretnél többet is megtudni rólam itt írtam arról, hogy csöppentem az iskolapadból a weboldalak világába.