A loulaki (lulaki) egy görög szó. Jelentése indigókék, kék, kékítés. Az indigó (Indigofera tinctoria) egy indiai növény, amelyből kék festék állítható elő. Ezt már az ókorban is tudták, többek között a görögök is indigót használtak a szövetek és falfestmények festéséhez.

Ki vagyok én?

Káró Adrienn vagyok, szövegíró és WordPress oldal szerkesztő. Ezt az oldalt eredetileg azzal a céllal hoztam létre, hogy az önéletrajzomat szokatlan módon készítsem el a világháló egy számomra kedves kis kuckójában, a saját weboldalamon.

Eredetileg bejelentett, részmunkaidős távmunkát kerestem, de az önéletrajzomba annyi mindent kellett volna beleírnom, hogy a ma divatos szóhasználattal élve “öntudatra ébredtem” és a tervezett önéletrajzom felépítését egészen máshogy állítottam össze.

Weboldalam elsősorban arról szól, amihez értek és amit vállalok, de posztjaimban a különböző területeken elért eredményeimre és nyugodni nem akaró kreativitásom gyökereire is kitérek. Állandóan tele vagyok ötletekkel, vannak saját weboldalaim és folyamatosan keresem a kihívásokat.

Tisztában vagyok vele, hogy olyan rohanó világot élünk, ahol az irreleváns tartalom elolvasására nem jut idő, ezért a kezdőoldal tartalma kifejezetten arra fókuszál, amire a megbízóm kíváncsi, így a referenciáim is kiemelt helyet kaptak, blog bejegyzéseimet pedig az oldal kevésbé központi részén helyeztem el.

Miért írok néha többesszámban?

Saját weboldalainkat férjemmel, Thomasszal együtt működtetjük. A weboldalainkkal elért eredményeinken közösen dolgoztunk, amiről a lulaki.hu blog rovatában gyakran esik szó. Emellett mindketten otthonról dolgozunk, várjuk megbízóink megtisztelő megkeresését!

Ketten

Lulaki: a tinta színe

A weboldalnak azért adtam ezt a nevet, mert a lulaki nem csak Görögország és a tenger felé érzett vonzalmamat  szimbolizálja, hanem a tevékenységemet is, ami elsősorban a szövegírás. Igaz, ma már nem tintával vetjük papírra a betűket, hanem billentyűket koptatunk, de régen az írást kék színű tintával végezték…

A SEO szövegírás számomra egy olyan utazás, amely által nem csak az alkotói vágyamat élhetem ki, de minden egyes munkával bővül a szókincsem is. Gyakorlásával olyan új ismeretekre tehetek szert, amiket magamtól nem kerestem volna, mégis az ölembe pottyantak, ezáltal újabb és újabb kapuk nyíltak meg számomra a világ felé. Tényleg igaz a mondás, miszerint “A tudás hatalom!” a nyitottság pedig a legnagyobb kincs a világon!

Kék színű Görögország

Görögország a másik szenvedélyem. Ahogy minden ember, én is álmodoztam a tengerről. Mindig is szerettem a vizet, szerettem pancsolni, még kislány voltam, amikor a nagypapám megtanított úszni. A tengert életemben először 18 évesen láthattam. Sosem tudtam elszakadni a kék tenger gondolatától, de akkor kezdett el komyolabban is érdekelni, amikor néhány év múlva a férjemmel először jutottunk el Görögországba.

A kék színű Görögország teljesen elvarázsolt, ezért első utunkat követően elkészítettük görögországi információs weboldalunkat. Amikor egy cikkemhez arra kerestem a választ az Interneten, hogy miért festik kék-fehérre a görög épületeket, arról olvastam, hogy kezdetben egy kék színű tisztítószert használtak a színezéshez, aminek a neve “loulaki” volt.

Ha szeretnél többet is megtudni rólam itt írtam arról, hogy csöppentem az iskolapadból a weboldalak világába.