Az én életem nem egy nyers, sorszámozott önéletrajz. Sokkal színesebb egy pucér formanyomtatványnál. A múltam sokkal tartalmasabb és érdekesebb annál, minthogy évszámok, iskolák és cégnevek felsorakoztatásával elnyomjam az olyan fontos részleteket, mint pl. egy saját hobbi weboldalból eredő egyesület létrejötte, vagy pl. a csoportos külföldi utazások megszervezése.

A lulaki.hu eredetileg azzal a céllal jött létre, hogy önéletrajzom elérhetővé váljon a munkaadók számára és akkor is megtaláljanak, amikor éppen nem keresek munkát. Egy egyszerű önéletrajzot szerettem volna összeállítani, de amikor írni kezdtem, arra jöttem rá, hogy sokkal több vagyok ennél!

Már tinédzserként dolgozni kezdtem és ügyfélszolgálati előadó volt az első munkaköröm. Az ezredforduló környékén elkészült az első weboldalam, valamivel később egy online tudakozónál voltam szerkesztő és koordinátor. Ez már távmunka volt, 5 évig tartott. 2008-ban a válságnak köszönhetően új munka után kellett néznem. Alkalmi webes munkák mellett mindvégig képeztem magam. Időközben a férjemmel közösen, hobbiból készített és működtetett weboldalaink olyan eredményeket hoztak, amire büszkék vagyunk. A folyamatos tanulás és az ekkor már több éve működő weboldalaink vezettek el a 2019-es évhez, amikor vállalkozó lettem.

Valahányszor munkát kerestem életemben, izgatott voltam. Ilyenkor szinte mindenki gyászolja az előző munkahelyét, vagy saját életét, de én mindig lelkesen néztem elébe a változásnak. Hittem magamban, hittem az álom-munkahelyben és hittem az újdonság varázsában. Pozitív hozzáállásomat évekig ostromolta a hiábavalóság, ami végül oda vezetett, hogy vállalkozó lettem.

Az igazi önéletrajzom

Hogy mihez értek? Azt mondanám, olyan vagyok, mint a weboldalak gondnoka. Nem vagyok programozó, ezért a nagyon kacifántos, természetfeletti kéréseknek nem tudok eleget tenni, de nézzük meg, pontosan mi az a lehetetlennek tűnő feladat, mert szeretem a kihívásokat és azt vallom, mindenre van megoldás, vagy egy alternatíva!

Szóval a kétezres évek elején egy kábeltelevízió ügyfélszolgálatán dolgoztam. Amikor a cég internetszolgáltatással is bővült, megismerkedtem a világhálóval és elkészítettem életem legelső weboldalát. Innentől fogva egyenes út vezetett a többi weboldalhoz, hisz férjemmel mindenről weboldalt készítettünk, ami egy kicsit is komolyabban érdekelt. Ahogy teltek az évek, a hobbink munkává cseperedett és megkaptuk az első megbízásainkat weboldalak szerkesztésére.

A kábeltévé után egy online tudakozónál dolgoztam, ahol volt előrelépési lehetőségem. Kész tartalomfeltöltés volt a fő feladatom, ami később többek között fizetős tartalmak időzítésével, hírszerkesztéssel, koordinátori munkával is kibővült. Kisebb munkákban a grafikusoknak is besegítettem.

A tudakozó után már csak otthoni munkáim voltak, és ekkor már rendszeresen töltöttem fel a saját weboldalainkra is egyedi tartalmainkkat, mondhatni “tartalomszolgáltatóvá” váltam. Mára közel húsz éves távmunka tapasztalatom van, vagyis ismerem az online (közösen is használható) szövegszerkesztő felületeket és szigorúan táblázatot vezetek a feladataimról.

A gimnáziumban tinédzserként még fogalmam sem volt, hogy “mi leszek, ha nagy leszek”, de mára összeállt a kép. Egyértelműan azzal szeretnék foglalkozni, amiben jó vagyok, amit majd’ két évtizede éve csinálok és amit a lulaki.hu weboldalon csokorba szedtem. További részletek rólam az iskolától az internetig.

Távmunka az életemben

Kerüljük el a félreértéseket, én kizárólag távmunkát keresek! Az elmúlt közel húsz évben otthonról végeztem a munkámat és ezen most sem kívánok változtatni! Mindig lelkiismeretesen, táblázatba vezetve végeztem el a feladataimat, amit bármikor számon lehet tőlem kérni és visszanézni. Ehhez a Google Drive nyújt segítséget a munkaadómnak és nekem egyaránt.

A személyes találkozó a legtöbb esetben órákat vesz igénybe, de az idő pénz. Amíg tömegközlekedéssel eljutok az irodádba és bemutatkozunk egymásnak, én már elvégeztem volna az első feladatot. Spóroljuk meg ezt az időkiesést, mert ha jól sejtem, mindkettőnk számára az idő a legnagyobb hiány és éppen ezért minden tegnapra kell!

Otthon végzett munkáim közül kiemelendő az online tudakozónál eltöltött 5 év, mely idő alatt a tudakozó weboldalához tartozó feladatok végzését koordináltam és segítettem. Emellett számos cég termékeit töltöttem fel különböző webáruházakba, igény szerint teljesen egyedi termékleírással.

Miben segíthetek?

Weboldalak készítése és karbantartása

A kétezres évek eleje óta foglalkozom weboldal szerkesztéssel és 2008 óta, vagyis több, mint tíz éve kezdtem WordPress weboldalakat készíteni és üzemeltetni. Ha mobilbarát weboldal készítésre, vagy felújításra van szükséged, kattints ide: ► Weboldal készítés

Weboldalhoz tartozó képszerkesztések, átméretezések

Amennyiben a weboldal csinosításához fejlécre, bannerekre, feliratozott képekre van szükség, számomra magától értetődő, hogy ezeket a feladatokat is ellássam. Nem vagyok grafikus, ezért egyed logót tervezni nem tudok, de elemekből álló képet, képek montázsolását, feliratozását és a különböző képek egyforma méretűre történő egységesítését meg tudom oldani. Ha ilyenfajta segítségre lenne szükséged, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot!

Videó vágás, szerkesztés

A videószerkesztés nagyon összetett dolog. A videókat vágom, képekkel, feliratokkal egészítem ki és szükség esetén videóeffekteket is be tudok vetni! Ezzel a feladattal azért maximalisták ne bízzanak meg! :)

Virtuális árufeltöltés: tartalomfeltöltés

Függetlenül attól, hogy milyen rendszer, milyen motor van egy webáruház mögött, hamar beletanulok a rendszer kezelésébe és bírom a monotonitást. Több ezer terméket feltöltöttem már a különböző webáruházak virtuális polcaira, melyekhez szükség esetén a képméretezést is elvállaltam és a termékek egyedi szövegírását is megoldottam. Ha olyan embert keresel, aki bírja a monotonitást és hajlandó efféle feladatvégzésre, kérlek, keress meg! Leveledben feltétlenül tüntesd fel a webcímet, a termékek kb. darabszámát és a pontos feladatot! ► Kérj árajánlatot!

Egyedi szöveg írása, keresőoptimalizálás

Meghatározott témában, meghatározott karakterszámban írok cikkeket, akár kulcsszavak elhelyezésével a szövegben. Nem vagyok sem ügyvéd, sem agysebész, de szinte bármilyen témában megírom a kívánt szöveget, amennyiben nem szakcikkről van szó. Angol nyelvű cikkek magyar nyelvűre fordítását is vállalom, saját szavaimmal megírva.

A szövegek ha úgy van rá szükség, minden esetben keresőoptimalizáltak, vagyis több szempontnak megfelelően írom őket. Ügyelek a hivatalos forrásokra, de kerülöm a politikát! Politikai, vallási és ehhez hasonló cikket soha nem írtam és nem is kívánok ezzel foglalkozni! Ha azonban cikkekre, termékleírásra vagy hasonló szövegre van szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot! ► Árajánlat kérés

Végül hadd mutassam meg legutóbb szerzett oklevelem:

Ketten egyek vagyunk

Bár jelen weboldal alapvetően rólam szól, Thomas az életem része, így bármiről essen is szó, ő mindig szóba fog kerülni, hiszen szinte mindent együtt csinálunk. Férjem 44%-os leszázalékoltként szintén távmunkában végzi a munkáját, de ha megnő a feladatok száma, igény esetén ő is be tud segíteni nekem, ezért akár több munkát is el tudunk vállalni, ha szükséges!

Büszke vagyok a több, mint húsz éves párkapcsolatomra és arra, hogy mindvégig hittem magamban és hittünk magunkban. Weboldalainkat és a köréjük csoportosuló többezer embert számláló közösségeket teljesen önállóan építettük a férjemmel, büszke vagyok minden közösen elért eredményünkre!