Az én életem nem egy nyers, sorszámozott önéletrajz. Sokkal színesebb egy pucér formanyomtatványnál. A múltam sokkal tartalmasabb és érdekesebb annál, minthogy évszámok, iskolák és cégnevek felsorakoztatásával elnyomjam az olyan fontos részleteket, mint pl. egy saját hobbi weboldalból eredő egyesület létrejötte, vagy pl. a csoportos külföldi utazások megszervezése.

A lulaki.hu eredetileg azzal a céllal jött létre, hogy önéletrajzom elérhetővé váljon a munkaadók számára, amikor munkát keresek. Egy egyszerű önéletrajzot szerettem volna összeállítani, de amikor írni kezdtem, rájöttem, hogy sokkal több vagyok ennél!

Már tinédzserként dolgozni kezdtem ügyfélszolgálati előadóként. Az ezredforduló környékén elkészült az első weboldalam, valamivel később egy online tudakozónál voltam szerkesztő és koordinátor. Ez már távmunka volt, 5 évig tartott. 2008-ban a válságnak köszönhetően új munka után kellett néznem. Alkalmi webes munkák mellett mindvégig képeztem magam. Időközben a férjemmel közösen, hobbiból készített és működtetett weboldalaink olyan eredményeket hoztak, amire büszkék vagyunk. A folyamatos tanulás és az ekkor már több éve működő weboldalaink vezettek el a 2019-es évhez, amikor vállalkozásba kezdtem.

Amikor munkát keresek, izgatott vagyok. Ilyenkor szinte mindenki gyászolja az előző munkahelyét, vagy saját életét, de én mindig lelkesen néztem elébe a változásnak. Hittem magamban, hittem az álom-munkahelyben és hittem az újdonság varázsában. Pozitív hozzáállásomat évekig ostromolta a hiábavalóság, ami végül oda vezetett, hogy vállalkozó lettem.

Az igazi önéletrajzom

A weboldalak gondnoka vagyok. Nem vagyok programozó, de szeretem a kihívásokat és azt vallom, mindenre van megoldás, vagy alternatíva!

A kétezres évek elején egy kábeltelevízió ügyfélszolgálatán dolgoztam. Amikor a cég tevékenysége internetszolgáltatással bővült, megismerkedtem a világhálóval és elkészítettem életem legelső weboldalát. Innentől fogva egyenes út vezetett a többi weboldalhoz, hisz férjemmel mindenről weboldalt készítettünk, ami egy kicsit is komolyabban érdekelt. Ahogy teltek az évek, a hobbink munkává cseperedett és megkaptuk az első megbízásainkat weboldalak elkészítésére.

A kábeltévé után egy online tudakozónál dolgoztam, ahol volt előrelépési lehetőségem. Kész tartalomfeltöltés volt a fő feladatom, ami később többek között fizetős tartalmak időzítésével, hírszerkesztéssel, koordinátori munkával is kibővült. Kisebb munkákban a grafikusoknak is besegítettem.

A tudakozótól kezdve csak otthoni munkáim voltak. Ekkor már rendszeresen töltöttem fel a saját weboldalainkra is egyedi tartalmakat, mondhatni „tartalomszolgáltatóvá” váltam. Mára közel húsz éves távmunka tapasztalatom van, vagyis ismerem az online (közösen is használható) szövegszerkesztő felületeket és szigorúan táblázatot vezetek a feladataimról.

A gimnáziumban tinédzserként még fogalmam sem volt, hogy „mi leszek, ha nagy leszek”, de mára összeállt a kép. Egyértelműan azzal szeretnék foglalkozni, amiben jó vagyok, amit majd’ két évtizede csinálok és amit a lulaki.hu weboldalon csokorba szedtem. További részletek rólam az iskolától az internetig.

Idegen nyelv, programismeret

Idegen nyelv: angol középfok

Kb. középfokú angol nyelvtudással rendelkezem és 2020-ban kezdtem el görög nyelvet tanulni. A kétezres évek eleje óta foglalkozom weboldalak készítésével és 2008 óta készítek és működtetek WordPress weboldalakat.

Weboldal készítés: WordPress

A legelső weboldal szerkesztő, amivel dolgoztam, a Microsot Frontpage volt. Ezt követte a Macromedia Dreamveaver, majd 2010-ben átálltunk a dinamikus weboldalak készítésére. Az ekkorra már többezer oldalból álló weboldalainkat ekkor átdolgoztuk WordPress oldallá. Az ehhez hasonló feladatoktól sem ijedek meg! Szükség esetén kezelő szinten boldogulok továbbá a Joomla, a Drupal, vagy saját fejlesztésű weboldalakkal is, valamint a Shoprenter, vagy más webáruházakkal. Több ezer terméket feltöltöttem már fel a különböző webáruházak virtuális polcaira, melyekhez szükség esetén a képméretezést és a termékek egyedi szövegírását is elvégeztem.

Kép és videószerkesztés: Adope Photoshop, Canva Videó vágás: Filmora, Premier Pro, Shotcut

A weboldal csinosításához fejlécre, bannerekre, feliratozott képekre van szükség. 2000-ben a Windows Millenium operációs rendszer alatt még a Microsoft Painttal kezdtem, ma pedig a Photoshopot és a Canvát használom. Videószerkesztést illetően a Windows Video Makerrel kezdtem, majd a Filmora, a Windows Videószerkesztő és a Premier Pro kezelését is megtanultam. A videószerkesztés nagyon összetett dolog. A videókat vágom, képekkel, feliratokkal egészítem ki és szükség esetén videóeffekteket is be tudok vetni!

Érdeklődési kör és készségek:

Hadd mutassam meg legutóbb szerzett oklevelem:

Eddig megszerzett jelvényeim

A teljesség igénye nélkül