Rólam: az iskolától az Internetig

Lulaki

Az iskolai tanulmányaimat szüleim külön költözése miatt hamar be kellett fejeznem és el kellett mennem dolgozni, hogy kifizethessük a számláinkat. Éppen ekkor ismertem meg jelenlegi páromat, akivel idén húsz éve tapossuk az internet malmát.

A kilencvenes években a világháló Magyarországon is elérhetővé vált. Ebben az időben mi egy kábeltelevízió szolgáltatónál dolgoztunk. A kábeltelevízió kibővítette szolgáltatásait a szélessávú internettel, így ismerkedtünk meg mindketten már a kezdet kezdetén az internettel.

Weboldalak készítése

Kreatív embernek tartom magam, akkoriban égethető gyurmából egyedi medálokat készítettem, amiket szerettem volna dokumentálni, így kerültem kapcsolatba a weboldal készítéssel. Életem első weboldalán a saját, kézzel készített ékszereim szerepeltek.

Közös életünk egy pillanatig sem volt soha unalmas, ezért az életünket meghatározó témakörökről weboldalt készítettünk, így mindig összekötöttük a kellemeset a hasznossal. Általában elérem a céljaimat, weboldalaink pedig közös célok voltak, amin közösen dolgoztunk.

Ismereteim és munkatapasztalataim

Autodidakta módon tanultam meg a weboldalak működését, mind a tervezést, mind pedig a felhasználók számára láthatatlan háttérmunkákat, kibővítve mindezt a legalapvetőbb adatrögzítéstől kezdve a bannerek készítéséig és kész weboldalakra történő kihelyezéséig.

5 évig dolgoztam egy online tudakozónál, ahol rendszereznem kellett a weboldal tartalmakat, valamint koordinálnom kellett többek között a grafikusok és az üzletkötők munkáját. Attól a perctől kezdve otthonról végzem a munkám és célom életem hátralévő részében távmunkában dolgozni.

Távmunka az életemben

Az idő múlása az internet legmélyebb bugyraiba sodort minket, ahol aztán – legalábbis a munka fronton – elváltak útjaink. Bár párom ugyanúgy itthonról dolgozik mint én, elvégzendő feladataink már teljesen más utakra terelődtek.

Férjem átvette tőlem a WordPress oldalak készítését és ő kezeli a közösségi médiát, én pedig a szövegírói, valamint a kép- és videószerkesztői feladatokat látom el. Nem hagyjuk figyelmen kívül a technika fejlődését sem, ezért folyamatosan képezzük magunkat és követjük az internetes trendet.

Bár az oldal az én személyes weboldalam, Thomas az életem része, akivel közösen csinálunk mindent. Hiszem, hogy minden munkának szentelt idő kettőnkért történik, ennek értelmében az sem lehet előírás, hogy a munkára fordított idő külön történjen. Ugyanakkor együtt, az otthonunkban mindketten hatékonyabban tudunk dolgozni.

Az oldal célja

Ezzel a weboldallal már évek óta tartoztunk magunknak. Mostanra körvonalazódott, hogy mit szeretnénk kezdeni a megszerzett tapasztalatainkkal. Elsősorban bejelentett részmunkaidős távmunkát keresünk, de a keresés ideje alatt is szeretnénk dolgozni, vagyis weboldalt készíteni, cikkeket írni és webes ismereteinket kamatoztatni.

Évek óta eljutottunk már arra az elhatározásra, hogy vállalkozást kellene indítanunk, hiszen egyesület is jött már létre abból, amit építgettünk, de csak most jött el az ideje annak, hogy összeszedetten megbízásokat tudjunk vállalni. Ehhez rengeteg tapasztalatra volt szükségünk, most érezzük azt maximálisan, hogy tudjuk, mit akarunk.

Szeretnénk a sablonostól eltérő, közvetlen munkakapcsolatot kiépíteni minden érdeklődővel, hiszen tudjuk, milyen az, amikor fogalmad sincs, kihez fordulj segítségért, mert mindenki “túlszakmázza” a kérdéseidre adott választ! Mi szeretnénk ha értenéd, hogy mit kapsz a pénzedért és azt is szeretnénk, ha elégedett lennél! Apropó elégedettség! Számunkra minden visszajelzés fény a sötétségben, hálásan köszönjük, ha értékeled a munkánkat!
Várom, illetve várjuk megkeresésed!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 1

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!