Divat állatvédők kíméljenek!

Plüsskutyák

Néhény éve, amikor a hajnalig tartó otthoni munka következtében kimerültségemben elájultam az utcán, azért dolgoztunk, hogy néhány kutyának jobb élete lehessen. Ez a munka egy kutyás weboldal működtetése volt, amely aktív működése során egyesületté nőtte ki magát.

Az egyesület létrejöttét követően egy idegösszeomlás térített észhez. Egyrészt ne akarjak minden kutyát megmenteni, másrészt ne akarjak minden emailben írtaknek megfelelni és a feldolgozatlan emaileket már tegnapra megcsinálni, harmadrészt ne dolgozzak hajnalig, míg végül szokjak le a cigiről.

Az utcai ájulásaim és a pánikrohamaim annyira megrémítettek, hogy 18 év dohányzás után különösebb erőfeszítés nélkül sikerült leszoknom a cigiről. Semmilyen csodaszert nem használtam, mndössze az újabb rosszullétektől való félelmeim segítettek hozzá ahhoz, hogy elhatároztam, leszokom a dohányzásról. Csak elhatározás kellett hozzá és vévigcsináltam.

Ennek már hat éve és szeretném azt hinni, hogy soha többet nem kell tartanom ahhoz hasonló állapottól, ami akkor lett úrrá rajtam! Bár 100%-osan életmódot változtattam, van valami, amit magammal hoztam: nem tudok több kínzott állatról készült fényképet megnézni, amit a Facebookon erőszeretettel osztogatnak az „állatbarátok”! Én nem vagyok annak a híve, hogy a problémákat söpörjük a szőnyeg alá, sőt! (Hiszen ezt már az legelső bekezdésben említettem!) De állatbarátként nem akarok több csonkított és balesetet szenvedett állatok fotóit nézegetni! Régóta leíratkoztam minden olyan oldalról, ahol ezeket nyomták reggelente az arcomba, mert nem akarok újra hetekig tartó gyomorideget, 100% étvágytalanságot, hasmenést és még sorolhatnám…

Kérek mindenkit, ha tenni akar az állatkínzás ellen, akkor ne szóljon hozzá, ne ossza meg a gyűlöletkeltő, gyomorforgató képeket, mert azzal hátráltatják az igaz állatvédők munkáját! Ha segíteni akarsz, ne hőbörögj az Interneten ahogy a legtöbben, hanem lépj a tettek mezejére! Annyi állatvédő egyesület létezik a világon! Ha bántja az igazságérzetedet, hogy ilyesmi törént, lépj be a helyi állatvédőkhöz, vagy tegyél feljelentést, de ne a neten szitkozódj, mert egy anyázós Facebook possztal SEMMIT nem teszel az állatkínzók ellen! (Sőt, még tovább terjeszted az ilyen képeket, amivel még nagyobb „szuperhőst” csinálsz belőlük!)

Mindig nézd meg, hogy egy hirdetés aktuális-e és csak azután oszd meg! Kerüld az álhíreket és a „kutyagyártókat” és nagyon kérlek, NE ONLINE vedd ki a részed az állatvédők munkájában! Ha kitartasz a véleményed mellett és komolyak a szándékaid, lépj be valamelyik egyesületbe, ahol törvényes úton, a szervezet aktivistájaként léphetsz fel az állatkínzók ellen!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!