Beagle Club Online: így kezdődött

Beagle Club Főnök

Miután az ezredfordulóval nagyjából egy időben megtanultam, hogyan kell weboldalt készíteni, a saját személyes weboldalam után másoknak is készítettem weboldalakat. A készülő weboldalak között sajátok is voltak, ezek egyike a Beagle Club Online.

Beigli kutyánk 2004-ben került hozzánk. Ekkora én már megtanultam a weboldal készítés alapjait, Thomas pedig azzal az ötlettel állt elő, hogy rakjuk fel a Főnök (Beigli) fotóit az Internetre. Így történt, hogy Beiglinek saját weboldala lett, ami később Beagle Club Online néven működött.

Közben a kutyafuttatóban rendszeresen találkoztunk más kutyásokkal, köztük beagle gazdikkal. Ezzel párhuzamosan olvasgattunk a különböző kutyás fórumokon is és büszkén mutattuk meg a többi beagle gazdinak Beigli fotóit, vagyis weboldalát. Thomasznak ekkor új ötlete támadt és megkérte a fórumozókat, hogy küldjenek ők is egy-egy képet a beagle kutyájukról.

Életem második weboldalát az ezredforduló környékén működő trefort chat szoba tagjainak hoztam létre. A chat szoba neve „Haliho” volt. Ez a társaság volt a legelső, internetes közösség, amihez közünk volt. A Haliho weboldal a csetelő törzstagok adatlapjait és a chat szoba történetének kisebb-nagyobb eseményeit tartalmazta.

Ebben a chat szobában tanultam meg a weboldal készítés alapjait Lacától. Valószínűleg a Beagle Club Online weboldal közösségét alkotó kutyák adatlapjainak ötlete is innen eredt.

Beigli és a saját weboldala: Beagle Club Online
Beigli, a Főnök a kezdetektől fogva felügyelte a munkát.

A Beagle Club Online klubtagjaiból született egyesület

A Beagle Club Online akkori felületén sorra érkeztek a beagle kutyájukat regisztráló gazdik, melynek eredményeként 2006-ban saját domain nevünk lett. Reklámkampányokkal támogattuk a beagle találkozók szervezőit, partnereket kutattunk fel a rendezvények támogatására. Egyes rendezvényeket többek között a vezető kutyatáp gyártók is támogattak.

Kutyás híreket jelenítettünk meg, melyek között egyre gyakoribb volt az elveszett, ill. talált beagle hirdetés. Az elvesztett beagle kutyusok azonosítása érdekében bevezettük a Beagle Club kutyabilétát.

2009-ben a Beagle Club Online fórumozói megalapították a Beagle Fajtamentést. 2009. július 7-én Haragosné Gyuricza Anna vezetésével hivatalosan is bejegyezték a Beagle-ÉRT Közhasznú Egyesületet. A Beagle Fajtamentés megalakulásához vezető útról további részleteket itt írtam le.

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 1

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .