Benne voltunk A Kutya magazinban

Kutyás újság

2009-ben a Beagle Club Online már öt éves volt. Ebben az évben a klub a virágkorát élte. A klubtagok maroknyi csoportja olyan példaértékű összefogásról tett bizonyságot, amit azóta sem láttam sehol! Hivatalosan bejegyzett Beagle tenyésztők, beagle találkozó szervezők és a klub keménymagjai közösen dolgoztak azon, hogy „A Kutya” magazin 2009. májusi számában megjelenhessen egy ismeretterjesztő cikk a beagle kutyáról.

A Beagle fajtamentés megalakulását megelőzően különös aktivitás volt jellemző a Beagle Club Online tagjaira. Az összefogás eredményeként végül több oldalas cikkünk jelent meg a Magyarországi Ebtenyésztők Országos Egyesületének havilapjában, amit közösen állítottunk össze. Sokan alig – vagy egyáltalán nem ismertük egymást személyesen, hiszen az ország különböző részeiből dolgoztunk, de izzottak az internet kábelek, csörögtek a telefonok és mindenki tudta a dolgát.

Nem volt veszekedés, sem irigység, csupán egyetlen közös cél: a legjobb tudásunk szerint bemutatni a beagle kutyát szőröstül-bőröstül. Egyszerű gadzik és szakmabeliek, tenyésztő és állatorvos, állatvédő és kutyakozmetikus úgy fogtak össze, akár a borsó meg a héja. Kislányok, akik rossz társaságba való keveredés helyett felelős kutyatartók társaságában nőttek fel és szülők, akiknek a gyermeknevelés mellett rakoncátlan kutyájuk nevelésével is nap mint nap meg kellett birkózniuk.

Az ország minden pontján (minden megyében) voltak önkénteseink, így átfogó képünk volt az ország beagle tenyésztőiről, a beagle találkozókról, valamint a kevésbé vidám kísérleti beagle kutyusok örökbefogadhatóságáról is. Bár a cikken rengeteget dolgoztunk, (a leírást többen raktuk össze, körbe adtuk ellenőrzésre a többieknek + megvártuk a megfelelő képeket, stb.) még a több oldalas megjelenés ellenére sem fért bele minden a beagle kutyákról.

Büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen összetartó és elhivatott csapattal dolgozhattunk együtt mind az említett újságcikken, mind pedig a klubélet egyéb berkeiben. A munka a cikk megjelenésével közel sem ért véget! A Beagle Club Online „krémjére” csapatépítő tréningként hatott a cikk, hiszen éppen 10 évvel ezelőtt, két hónappal a beagle cikk megjelenése után a BEAGLE-ért Közhasznú Egyesületet hivatalosan is bejegyezték. Ha az is érdekel, hogy jött létre az egyesület elődjének tekinthető Beagle Club Online, kattints ide!

Utólag is köszönjük mindenkinek, aki részt vett a klub életében, a cikk összeállításában, illetve a beagle fajtamentés létrejöttében! Nem utolsó sorban köszönjük az idén 10 éves BEAGLE-ért Közhasznú Egyesület tagjainak, a beagle fajtamentőknek is a kitartó munkáját!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 1

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!