Miért nem adjuk meg magunknak amire vágyunk?

Alma és méz a fán

Az elmúlt húsz évben bőven volt időnk kielemezni magunkat az általunk felfedezett tükörkép, az internet segítségével. A világháló óriási könyvének eddig üres lapjain ma már egymás után következnek az érdekes és különleges tartalmak, de valami mégsem stimmel…

A könyv bevezetőjében az alábbiak szerepelnek:

„Könyvemet ajánlom mindazoknak, akiknek nagyratörő álmaik vannak, de hajlandóak ezért megdolgozni és keresik a lehetőségeket. Az emberi érzések kedvelői és nem elrontói semminek, ami igazán jó. Mert nem minden jó, ami annak látszik! Ezek a békében együttélés alapvető feltételei…”

Tételezzük fel, hogy az említett könyv egy életrajzi könyv. A következő lapokon az első fejezet következik, amiben az emberiség életrajza szerepel. Az ember kezdetben zöldfülű. Később lelkes és törekvő, mígnem valamilyen rejtélyes oknál fogva gonoszkodóvá válik. Ne felejtsük el, hogy a könyv nem egy emberről, hanem mindvégig az emberiségről szól!

Mielőtt a második fejezetre gondolnánk, vegyük át ezt újra! Az emberiség életében először kamaszkorában produkál furcsaságokat, de ezután is alakul a személyisége. Gyakran tartozni akar valahová, ezért észre sem veszi, milyen könnyen megingatható a véleményében. Lassan kiderül, hogy minden fordítva történik, mint hittük: mindig is hiszékenyek voltunk, nem csupán zöldfülűek! Sosem voltunk lelkesek, mindinkább kételkedőek. Kételkedésünk pedig olyan bizalmatlanná tett minket, hogy bizonytalanságunkban magányosak lettünk és utálatosak.

Most csukd be ezt a képzeletbeli könyvet és gondolj a jelenre! Jelenleg a könyv második fejezetét írjuk mi, emberek. Amikor a könyvajánlót elolvastad, tovább olvastad a könyvet, mert úgy érezted, neked szól. Vagyis te is, mint alapvetően mindannyian a szép és hasznos tartalmakat keresed az internet gigantikus könyvében, nem a gyűlöletkeltést és a megszégyenítést.

Mi írjuk az internetet, rajtunk múlik, hogy mi lesz az emberiséggel. Trollkodunk tovább és ezzel saját életünket is megmérgezzük, vagy megpróbálunk számunkra érdekes tartalmat keresni, mitöbb alkotni az interneten? Mindössze ennyi a titok! Ha jót akarsz magadnak, csak magadra számíthatsz! Ha pedig példát mutatsz másoknak is, sokkal szebb lesz a világ!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!