Az igazi békakirály története: a domain név fontossága

Meseautó

Az alábbiakban egy megtörtént esetet szeretnék leírni, ami tanulságos lehet domain név választáskor! Sokan azt hiszik, hogy a domain név mindegy, míg mások érthetetlen rövidítést választanak webcímük eléréséhez. A domain név megválasztása fontos részlet, hiszen egy jól megválasztott név a későbbiekben is gyümölcsöző lehet! Biztos recept erre nincs, de a dallamos, szójátékszerű domain nevek jó választásnak ígérkeznek. Íme egy konkrét példa!

A mély nyomot hagyó béka

Kb. 10-15 éve Budapesten a körúton álltam a villamosmegállóban. A hátam mögött a Petőfi hídra kívánkozó autók sora állt. A szürke város szmogtól szürke autói között megpillantottam egy négykerekűt, ami pofátlanul kisajátította a tekintetemet. Olyannyira, hogy a szemgolyóim öntudatra ébredtek és táncra perdültek a hófehér autó színes betűinek kanyarulatain.

A meseautó látványa megdobogtatta a szívemet. Míg a dugó állt, a szívem ritmusára a szemem keringőt járt az autóváz táncparkettjén. A kisautó színes volt és vidám, éppen olyan, mint amilyen hétköznapokra vágyunk. Napokra, amikor szabadok vagyunk és spontán táncolni támad kedvünk, ahogy a szemeink is mindig szabadon táncra perdülnek, amikor valami szépet látnak.

Olyan volt ez, mint a “szerelem első látásra”, de sajnos csak plátói maradt. Táncunk sajnos hamar véget ért. Az autósor elindult, én pedig máig emlékszem, ahogy a “remény” ismét eltűnik a szürkeségben, az unalmas megszokások és gépjárművek zuhatagában.

Ezután tettem a dolgom, a saját kis világomban megvoltak a magam kis színei, de a színes meseautó gondolata csak nem akart békén hagyni. A szemeim után a gondolataimat is elcsábította a csibész és gyakran gondoltam rá, mintha csak egy távoli kiskedvencről lenne szó, aki azt suttogja: brekeke…

Telt-múlt az idő, azóta sok víz folyt le a Dunán és sok autó ment át a Petőfi hídon, hiszen évek teltek el, de az én gondolatomban még mindig élénken él az autófelirat: brekeke.hu. Soha nem volt velük dolgom, de többször jártam a weboldalukon, mert mindig eszembe jutott ez a kedves és színes szó: brekeke.

Persze a jó domain választás még nem a világ! Fabatkát sem ér a figyelemfelkeltő domain név, ha a weboldal nem felhasználóbarát, a tartalom pedig nem érdekes, avagy hasznos. Végül kiderült, hogy sok közös van bennünk, hiszen mindkettőnknek szenvedélye a betű, csak másképp…

Mit rejt a fülbemászó domain név?

A Brekeke Reklám- és Dekorműhelyet egy végtelenül jó fej csapat működteti! A cég weboldala hűen tükrözi ugyanazt az érzést, amit én éreztem a békás autó láttán. Amikor belépsz az oldalra, egy új dimenzióba kerülsz. A brekeke.hu azonnal magába szippant, akár egy jó filmnél a mozivászon. Hirtelen minden probléma megszűnik körülötted, ugyanakkor minden betű, minden pixel kéreti magát és felfedezésre vár. Mintha te lennél Alíz Csodaországban, a weboldalon egy láthatatlan, de számodra látható felirat üdvözöl: “Olvass végig engem!”

A weboldal egyszerű, de éppen attól nagyszerű. Nem a szokásos blöffre koncentrál és sosem állította magáról, hogy ő lenne a “békakirály”. A látogató mégis minden betűjét kincsnek látja, hisz éppen úgy ragad ki a szürke hétköznapokból, ahogy az autón olvasható brekeke felirat tette. De hisz éppen ez a reklámcégek dolga! Én bevallom, soha életemben nem láttam ilyen profi csapatot!

A domaint jól választották meg, a weboldalon az van, aminek lennie kell: se több, se kevesebb. A bemutatkozás és a szöveg az elejétől a végéig humoros és érdekfeszítő, a referenciáik jól vannak elhelyezve az oldalon és még sorolhatnám. Abszolút a tökéletes weboldalak közé sorolnám! A brekeke.hu tudja és érti, miről kell szólnia egy weboldalnak és tudja, hogyan kell eladni a betűket. Ha ezek után arra vagy kíváncsi, milyen munkát végez egy ilyen különösen profi, kreatív csapat, azt hiszem tudod, mit kell beírni a keresőbe!

A tanulság ebből az, hogy ha jól választod meg a domain neved, leendő ügyfeleid gondolataiba akaratlanul is beférkőzhet egy “kisbéka”, aki elnyeri a fele királyságot és gondoskodik róla, hogy emlékezzenek a nevedre! Véleményem szerint a brekeke.hu jelenleg Magyarország legjobb domain neve!

Ha van olyan jó a fantáziád, mint a Brekeke csapatának, ne gondolkozz tovább! Foglald le saját domain neved most! Kattint ide a foglaláshoz!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!