6 példaértékű weboldal, ami szerintem nagyon rendben van

Példaértékű weboldal

Az internet mostanra igazi digitális szénakazallá vált, amiben a tűt keressük. Vannak jó weboldalak és „elmegy” weboldalak is, de igazán jó, példaértékű weboldal nagyon kevés van! Igazán jó weboldal alatt azt értem, hogy a weboldal esztétikus, áttekinthető és felhasználóbarát, mindamellett hasznos információk forrása. Összeírtam 5 olyan egymástól független témakörű weboldalt, ami szerintem nagyon jónak mondható.

Sajnos ezekhez a weboldalakhoz nincs közöm, pedig büszke igazán lennék rá, ha így lenne… Manapság amúgy is annyi rosszindulat van az emberekben, hogy gyakorlatilag már mindennek örülünk, ami egy kicsit is pozitív, nem igaz? Én most dícsérni és kifejezetten ajánlani szeretném ezeket a weboldalakat!

Hogyan kell kedvet csinálni az utazáshoz?

Bármilyen szép helyek vannak is a világban, ritka az, amikor egy hely úgy kerül bemutatásra, hogy annak minden porcikája bemutatásra kerül. Az az igazság, hogy jól is van ez így, hiszen a hely valódi varázsát nem írhatja felül a digitális megjelenítés! Véleményem szerint egy igazán jó turisztikai weboldal készítője ügyel ennek az egyensúlyára. Ez a balatoni weboldal ilyen. …és azt is tudja, hogy csináljon kedvet az utazáshoz.

De nem csak ezért tetszik! Végre egy ízléses, példaértékű weboldal, ahol van tartalom, méghozzá olyan tematikák szerint, amik feltételezhetően a legkeresettebbek. Az oldal továbbá helyi hírekben is bővelkedik, csupa hasznos információval és érdekességekkel, ami szintén egy tartalmas és színes weboldal képét kelti. (Ez az oldalt WordPress rendszerrel készült, amiket mi is készítünk.)

Egy igazán érdekes példaértékű weboldal

Az internet tele van gyűjteményekkel, de még egy ilyen érdekes témát aligha találni köztük! Az oldal többek között azért is szimpatikus, mert nagyon hasonlóan indult a sajátjainkhoz. A leírásban legalábbis az áll, hogy egy hozzánk hasonló földi halandó gondolt egy merészet és megvalósította az álmát. Igaz, neki egy programozó segítette ugyan az elképzelését, de fantasztikus, hogy egy ilyen nagyszerű ötletet néhány kósza gondolatból weboldallá alakított, aminek szárnyai alá elég komoly közösség cseperedett.

Tennél végre valamit, de nincs hová fordulj az igazságérzeteddel?!

Van, aki nem hagyja annyiban! Csak meg kell találni az arra alkalmas weboldalt! Az önkormányzattal és a BKK-val évekig történő, hiábavaló levelezgetést megunva megkerestem ezt a városi problémák megoldására létrejött weboldalt a problémámmal, mely szerint 80 feletti nagyszüleim otthonukat több tíz méteren keresztül csak balesetveszélyes járdán tudják megközelíteni. Mind a nagymamám, mind pedig a nagypapám többször elestek az átkozott járdán, nagymamám csonttörést is szenvedett emiatt. Szegény nagypapám még lábra tudott állni, amikor ennek a weboldal ráhatására kimentek az útburkolat javítását elvégezni, de az új járdát már nem láthatta. Ezúton is köszönöm a segítséget! Nagyon hasznos weboldal, őszinte szívvel ajánlom mindenkinek!

Mit olvasgasson a sok kutyás?

A kutyás weboldalak száma évről-évre nő. Ez a kutyás weboldal mindent megcsinált, amit mi is szerettünk volna, de a mi kutyás weboldalunk fajtaspecifikus, ezért mi korlátokkal dolgoztunk. Ez a weboldal viszont minden lehetséges témát érintett, amit a gazdik hiányoltak azelőtt és amit az addigi kutyás weboldalak valahogy nem éreztek. Hiánypótló weboldalt hoztak létre, sőt! Szerintem nem túlzás azt állítani, hogy mára ők lettek az igazi internetes kutyaközpont.

Ha időjárás, akkor?

Kamaszkoromtól kezdve szerettem a zivatarokat. Talán mert tükrözték az akkori lelkivilágomat. Férjemmel korábban is sokat néztük és fényképeztük a felhőket. Aztán 2006-ban részesei voltunk az augusztus 20-i, tragédiába torkolló viharnak. Ha nem tévdeke, akkor a most szóban forgó időjárásjelentő weboldal ekkor futott be. Ezt követően mindannyiunk számára fontossá váltak a meteorológiai előrejelzések, amit a 2015. július 8-i, országos károkat okozó vihar megint csak megerősített. Ez a weboldal szintén hiánypótló volt, hiszen sokkal részletesebb és pontosabb információkat közölt, mint azelőtt a meteorológusok. Létezik még valaki, aki nem ismeri ezt a weboldalt? :)

Netről vásárolni gyakran lutri – de nem innen! 

Ezt a webáruházat a végére hagytam. Nem az áruház promotálása a célom, hanem a webáruház készítőjét szeretném dícsérni. A webáruházak között igazából egyetlen más weboldalt sem ismerek, ami nyújtani tudná azt a színvonalat, ami ezen a felületen elérhető. A weboldal önmagában is esztétikus megjelenésű, vonzó, de emellett a felület olyan mértékben felhasználóbarát, hogy a legkevésbé sem csodálom, hogy több ízben is megválasztották az év internetes kereskedőjének. A termékek mindegyikéről részletes leírás található az oldalon, emellett több kép, 3D kép és még videó is segít meghozni a döntést, hogy vásároljak-e, vagy sem. Mire a kosaramba beteszem az árut, nem marad megválaszolatlan kérdés a termékről, mert fotókban és szövegben (szövegírásban) is jók.

A felsorolt weboldalak mindegyike ilyen, vagy olyan okokból teljesen egyedi. Nagyon szeretem a jó ötleteket, de abból nekem is van rengeteg. A kivitelezés viszont külön üdvözlendő, hiszen egy festő egyszer azt mondta nekem: „Nem szívesen festek olyasmit, ami más elképzelése, hiszen nincs két egyforma képzelet.” …és milyen igaza volt! A kivitelezés mindig a legnehezebb, hiszen elméleteket nagyon könnyű gyártani, ha a gyakorlat közben számos nem várt probléma merül fel.

A weboldalak gyakran éppen ezért gyengék, mert csak másolják az előző valamely befutott oldalt. Nagyon kevés az olyan példaértékű weboldal, ami igazi értéket közvetít! Én igyekszem követni ezt a színvonalat!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!