A weboldal mint aranybánya

Olvasnivalók

A legtöbb embernek fogalma sincs, hogy egy weboldal milyen óriási értéket jelenthet a tulajdonos számára. Szükséges lépésként, fizetnivalóként, olykor nyűgként tekintesz rá és gyakran azon is elgondolkozol, hogy a weboldal csak púp a hátadon? Pedig a weboldal sokkal nagyobb értéket hordoz, mint azt bárki is gondolná, minél nagyobb energiát fektetsz bele, annál biztosabb, hogy a weboldalad idővel aranybánya lesz!

Ha az aranybánya alatt arra gondoltál, hogy a weboldalad a mesebeli arany tojást tojó tyúk, akkor félreértettél! De erre még visszatérünk! A weboldal nem jó tündér, nem aranyhal és nem télapó! Ha mindenáron hasonlítani kellene valamihez, akkor leginkább egy gyümölcsfához, vagy egy hűséges kiskutyához hasonlítanám, hiszen kedvenc élőlényeinkért is felelősséggel tartozunk, akár a weboldalért.

Az egyetlen nehézség ebben az egészben, hogy a weboldaladat szeretni kell, akár a kedvencedet! Ez biztos furán hangzik, de ez az igazság! A weboldaladat nem kezelheted kemény munkaként, nyűgként, vagy rossz kutyaként! Építgetned kell és egy kedves segítőtársként kell tekintened rá, aki „megpuhítja a kemény munkát”. Ezt különböző számodra is szórakoztató, de releváns tartalmakkal tudod elérni. Ilyen a kapcsolódó cikk, a videó és a képek.

Hogy lesz egy weboldalból aranybánya?

Ennél mi sem egyszerűbb! Elhivatottsággal és kitartással! Semmi más nem kell hozzá! Ahhoz ugyanis, hogy a gyümölcsfád megnőjön és termést hozzon, fel kell nevelned, akár egy kiskutyát! A kutyák eredetileg vadállatok, akiket az ember szelidített meg. Hosszú idő és óriási munka eredménye, hogy az eb már szelíd mint a bárány, ugyanakkor mindig hűséges hozzánk. Van nagyobb érték annál, mint kedvencünk önzetlen öröme, amikor hazaérkezünk?!

Ehhez azonban nagyon sokat kellett tenni. Össze kellett szokni vele. Meg kellett tanítani neki a szobatisztaságot, a parancsainkat, de ugyanakkor mi is nagyon sokat tanultunk tőle. A weboldal tökéletesen ugyanígy működik! Hűséges társaddá cseperedik, ami nélkül egy idő után nem érzed magad teljesnek. Ez a kötődés csak akkor jön létre, ha gondját viseled, mint a kutyádét! A weboldal cikkeket eszik és olykor hibáktól kell megtisztítani. Szereti ha ápolják és foglalkoznak vele, akár a kutyák. A különbség a kettő között, hogy a négylábú szeretetgombócok felnevelésével megfizethetetlen értéket teremtesz, míg a weboldalad értéke előbb-utóbb nagyon is mérhetővé válik, mintha csak grammban mérhetnénk egy-egy cikket:

Weboldalad értéke minden egyes nappal
és minden egyes cikkel nő, akár az aranyé!

Az Internet még csak most kezdődött el! Még nagyon az elején vagyunk, ezért még most képes mindenki az igazi értéket megteremteni! Az internet lapjai jelenleg üresek. Te töltöd meg őket! Gondolj a arra, hogy ez egy óriási könyv, mitöbb könyvtár, amit nekünk, mindannyiunknak kell feltölteni könyvekkel. Csakhogy ezeket a könyveket mi írjuk!

Minden weboldal egy könyv

Igen, a webáruházak is ide tartoznak! Az internet gigantikus könyvtárának polcain mindenféle műfajban szabadon létrehozható egy-egy weboldal, de fontos, hogy a weboldalt pátyolgatni kell! Akár a fák esetében, minél több „évgyűrűje” van egy weboldalnak, annál értékesebb! Gondolj a régiségekre! Az antikváriumokra! Egy-egy fekete-fehér fotóra!

Idővel mindennek nő az értéke, a weboldalaknál pedig ez különösen fontos, hiszen egy jó öreg weboldalnak már nem csak közvetlen, hanem termelő értéke is van! Végül, de nem utolsó sorban pedig a legfontosabb, hogy vállalkozásod hitelességét jelöli! …és akkor még meg sem említettem az e-book olvasók egyre növekvő táborát, vagy akár annak a lehetőségét, hogy a szó szoros értelmében te is könyvet írj!

Mert az olvasnivalóra mindig szükség lesz,
akár könyvnek hívjuk, akár weboldalnak!

Szándékosan a végére hagytam az arany tojást tojó tyúkot. Ne hidd, hogy ez csupán egy mesekönyv a sok közül! Ha aranytojást nem is, de megfelelő kitartással és elhivatottsággal weboldalad biztos, hogy aranyat fog érni! Ha pedig neked is van egy „alvó Csipkerózsikád”, ne aggódj! Őt is fel lehet ébreszteni mély álmából! A téma szabadon választott, ha pedig nincs időd, a cikk írást akár rám is bízhatod!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!