Szeretet befőtt: szimbolikus ajándék nagyszülőknek

Szeretet befőtt

Nagyon szerettem a nagyszüleimet. Amikor a nagymamám kerek 60 év után házasság után egyedül maradt, az azutáni első karácsonykor szerettem volna valami olyan szimbolikus ajándékot adni neki, ami arra utal, hogy szeretjük őt és nincsen egyedül.

Az órákig tartó szivecske keresés már-már kezdett eredménytelennek tűnni, amikor megtaláltam azt, amit akartam! Az ember mindig nagy értékű tárgyakat keres, de én szimbolikus ajándékot akartam a „kevesebb néha több” elv alapján. Az idősek szeretik az édességet, ezért az egyik ötletem a szivecske formájú cukorka volt, ez alapján kezdtem el keresni míg el nem jutottam a szívecske formájú dekorkövekre, amiket általában esküvői dekorációként használnak.

A szivecske alakú kavicsok élénk piros színéről beugrottak a málnaszörpök és a befőttek, amiket azelőtt a nagymamám készített. Arra gondoltam, most én fogok befőttet készíteni a nagymamámnak, amihez az alábbi hozzávalókra volt szükségem:

  • befőttes üveg
  • szivecske formájú dekorkő

A szivecskék pirosak voltak és átlátszóak, de ugyanazt a termékfotót több webáruházban is láttam és más volt a színe az egyik webáruházban, mint a másikban. Fontos volt a szín, én pont olyan színű dekorköveket akartam, mint amilyen a málnaszörp színe, ezért érdeklődésemre az egyik webáruház küldött egy friss fotót. Megnyugodtam és mindjárt 3 csomaggal rendeltem a málna színű szivecskéből, becslésem szerint kb. ennyire volt szükség ahhoz, hogy a kis befőttes üvegemet teletöltsem.

Az első kép amit a webáruháztól kaptam. A második képen a szükséges hozzávalók vannak, a harmadik kép pedig a kész szeretet befőtt. Az eredményhez egy kisebb és szebb üveget találtam, mint a klasszikus befőttes üveg, de az is jó, sok múlik a díszítésen! Piros színű szalaggal talán még szebb, de esetemben nem Valentin napi ajándékról volt szó, ezért nem akartam túlpirosozni.

Mamikám és a sütije, amit nekünk csomagolt

Ő a nagymamám. Megélte a háborút, a forradalmat, az unokája halálát és alig múlt el 80 éves, amikor elütötte őt egy motoros. Olyan erős volt, hogy még a balesetet is túlélte, de 60 év házasság után a nagypapám nélkül már nem lehetett ugyanaz az élete. Most újra együtt vannak. Mindkettőjük emlékét mélyen őrzöm a szívemben…

Minden szívecske nem fért bele a befőttesüvegbe, ezért lehetőségem nyílt néhány embernek adni egy-egy szívecskét. Nem sokan kaptak, de azt a pár pici szív nekem egytől-egyig jelentett valamit még akkor is, ha szeretet befőtt viszont egyedül a nagyszüleimnek készült.

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!