Miért akarok otthonról dolgozni?

Manapság mindenki álommelóként tekint az otthoni munkára, de senki nincs tisztában azzal, hogy pontosan mit jelent az otthoni munka. A legtöbb ember, aki ilyen jellegű munkát keres, medencéből szeretné kortyolgatni a koktélját munka helyett, mert az MLM (multi-level marketing, azaz többszintű marketing) jellegű munkaajánlatok sajnos a legtöbb esetben pálmafás fotókkal kecsegtetnek. Én nem szeretnék saját medencét, csak munkát és fizetést. De hogy miért otthonról szeretnék dolgozni, azt alább kifejtem.

A kezdetektől benne vagyok

Kábeltelevíziós ügyfélszolgált, 2002
2002-ben a kábeltelevízió „ügyfélszolgálati előadójaként”

Gyermekkorom óta különböző szorongásokkal nézek szembe, ami mindig is megnehezítette az életemet és rombolta az önbizalmamat. Felnőtt koromra érdekes kettősség alakult ki bennem; a szorongásaim inkább a külsőségekre és az általános, hétköznapi dolgokra korlátozódtak, míg a munkámban jókora önbizalomra tettem szert.

Ez annak köszönhető, hogy nagyon korán; már az Internet megjelenésekor Internet felhasználó lehettem, amit az akkori munkahelyemnek köszönhettem. Akkoriban egy kábeltelevízió ügyfélszolgálatán dolgoztam, ahol a cég kibővítette szolgáltatásait az Internettel, így már a kezdet kezdetén is használhattam a világhálót. Ebből következett, hogy nem sokkal később már otthoni használatra is lehetőségem nyílt, így már a kilencvenes évek végén gyakorlatilag minden nap az Internet előtt ültem.

Abban az időszakban cseteltem először és utoljára. Az akkori chat segítségével megtanultam szoftveresen weboldalt készíteni, így készítettem el életem első weboldalát a kézzel készített medál szettemről. A munka mellett szabadidőmben beleástam magam a weboldal készítés rejtelmeibe, így történt, hogy megszületett a következő weboldal, az akkori chat közösség bemutatkozó weboldala.

Az első komoly weboldalunk otthon született

A következő nyáron Görögországban nyaraltunk, ahol annyi fotó készült, ami már az egész görög falut bemutató információs weboldalhoz is elegendőnek bizonyult, így egy egyszerű internetes, képes élménybeszámolónak indult weblapból egy többszáz embert megszólaltató portál lett. Ez volt az első komolyabb weboldalunk, ami azóta többszöri korszerűsítésen ment kerestzül, hiszen igyekszünk lépést tartani a technikai fejlődéssel.

A weboldalakhoz nem volt elég a webszerkesztéshez szükséges programismeret, képszerkesztésre és szöveges tartalomra is szükség volt. Így történt, hogy addig képeztem magam autodidakta módon, amíg minden szükséges elem a helyére került. Az említett weboldal mára 300-500, szezonban gyakran többezer látogatót ér el Görögország témakörében.

Az otthoni munka hatékonyabb

Az otthoni körülmények által létrehozott sikeres weboldal nem csak egy új hobbyt jelentett mindkettőnk számára, de később másfajta munkavállalását tette lehetővé, valamint olyan önbizalmat nyertem általa, amivel bátran vállaltam további weboldalak, plakátok, bannerek elkészítését is. A férjem nagyon sokat segít nekem, de ezen a problémán csak én tudok felülkerekedni.

Az otthoni munka nem csak ebben segít nekem, de úgy érzem, hogy ahogy a példa is mutatja, hatékonyabban tudok dolgozni az otthoni, nyugodt körülmények kötött, ahol a megfelelés kényszer nem piszkít bele a munkavégzésbe. Az otthoni munkavégzéskor csak magamnak akarok megfelelni, minden további, szükségtelen igyekezetet le tudok vetkőzni a „bejárós” munkahelyekkel szemben.

A távmunka tehát számomra nem a tűzpiros autót és a tengerpartot jelenti, hanem azt a fajta elhivatott munkavégzést, ami a nap végére kellemes érzéssel tölt el, hiszen a feladatomat elvégeztem, amiért a pénzemet is megkaptam.

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!