Kék palacsinta kókuszos töltelékkel

Kék palacsinta

A „kék álom”-nak keresztelt palacsinta egy klasszikus palacsintatészta kék ételfestékkel elkészítve. Általában óckodom az adalékanyagoktól, de szinte már nem is létezik olyan élelmiszer, ami a feldolgozás során nem kapna egy kis ezt-azt. Most bűnbe estem ezzel a finomsággal és kipróbáltam milyen, ha kék ruhába öltöztetem. Ez egy puha palacsintatészta recept, ami eredeti színében és kék kabátkájában is ugyanolyan finom, ám alkalmi ruhájában nagyon különleges látványt nyújt.

Az étel festése természetes alapanyagokkal is lehetséges, ám ez egy nagyon nehéz feladat, hiszen nem minden anyag színezhető, és az étel a főzés, ill. sütés során elszíneződhet. A kék palacsinta esetében az elszíneződés így nézett ki:

Idegen látvány, de van benne valami vonzó…

Akit pedig érdekel a kókuszos töltelék receptje, keverjen kókuszreszeléket és cukrot tejfölbe! A megfelelő arány kóstolgatással érhető el, de negyed kiló tejfölhöz nagyjából 5-10 dkg kókuszreszelék, és kb. ugyanennyi cukor (vagy édesítő) szükséges. Ennél egyszerűbb, ám annál finomabb tölteléket én még nem ettem! A kék palacsintába töltve szuper jól néz ki, ínyencek nem törődve a töltelék színével keverhetnek bele kakaóport is! Ha pedig a kókusz nem jön be, használj helyette vaníliapudingot!

Kék palacsinta tészta receptje:

  • finomliszt: 20 dkg
  • tej: 3 dl
  • tojás: 2 db
  • ásványvíz: 2 dl (vagy csapvíz)
  • olaj: 1 evőkanál
  • ételfesték: 15 ml (Max Color)

Ha van ötleted arra, hogy az ételfesték helyett milyen természetes összetevővel lehetne ugyanezt az eredeményt elérni, örömmel venném a kommentedet! Előre is köszönöm a segítséget!


Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!