A távmunka előnyei mindannyiunk számára

A távmunka mindkét félnek előnyére válik, hiszen a távmunkás stressz mentes, otthoni körülmények között végzi a munkáját, míg a munkaadónak nagyságrendekkel több pénz marad a zsebében, amiért távmunkást alkalmaz. Az eredmény mindkét fél részére egy stressztől mentes, sokkal eredményesebb munkakörülmény.

A távmunka jó a munkavállalónak, mert…

Mi lehet fontosabb az életben, mint a megélhetés?! …és mi lehet jobb annál, mintha az ezt biztosító munka könnyítve van az életünkben? A távmunka a munkavállalónak azért jó, mert kényelmes, otthoni környezetben végezheti a feladatait. Ha már az ülőmunka ránehezedett az életünkre, legalább próbáljuk meg a lehető legkevesebb általa okozott kárt megszenvedni!

A céges bútorokat nem választhatjuk meg, holott az ülőmunka köztudottan egészségtelen. Otthoni munkavégzés során a magunk által választott székben végezhetjük a feladatainkat, így egészségünk védelme érdekében magunk gondoskodhatunk a megfelelő kényelemről és testtartásunkról.

A „hagyományos” munkahelyek zömében minden elvégzendő feladat tegnapra kell, miközben fülünkön a telefon és a mai feldolgozatlan dokumentumok is hegyekben állnak. Közben képtelenség koncentrálni a nyomtatótól, a telefoncsengésektől, a kollégák hangjától. Az ebéd futtában történik, a mosdóba ritkán jut el az ember és a munkaruha sem épp kényelmes viselet.

Még a legtökéletesebb munkahelyen is feladatokat kell ellátni, aminek meg kell felelni és alapvetően ez okozza a munkahelyi stresszt. Márpedig a feladatainkat távmunkában is el kell látnunk, de csökkentsük a stresszt, amennyire csak lehet! Erre jó út az otthoni munkakörnyezet! Mert ha a stressz csökken, azzal egyenes arányosan növekszik a hatékonyság!

A távmunka jó a munkáltatónak, mert…

A távmunka rendkívül gazdaságos, mert számos olyan költségtől kíméli meg a munkaadót, amit addig fizetnie kellett. Az első és legfontosabb, hogy otthoni munkavégzéshez nem szükséges irodát bérelni. Ebből következik, hogy nem kell bútorokat sem vásárolni. Ez csupán a legnagyobb kiadások egyike, de vannak itt olyan nem elhanyagolható költségek is, mint pl. a munkaruha, a bérlet és még sorolhatnánk.

A távmunkás feladatvégzése bármikor ellenőrizhető és visszaellenőrizhető, mert a feladatokról folyamatos dokumentáció készül. A munkavállaló által vezetett táblázat igény szerint minden szükséges információt tartalmaz, pl. a munka kezdetének és végének időpontját, az egyes feladatok kezdését és végét, a ráfordított időt, a különböző darabszámokat, karaktereket, kinek milyen információk vezetésére van szüksége. A Google táblázatok alkalmazás nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a feladat végzés közben élőben ellenőrizhessük a munkavégzőt és akár írhassunk is neki!

A távmunka garantáltan cigarettaszünet mentes, hiszen az otthon dolgozó maga osztja be az idejét, így a cigiszünet a munkaidőn kívül számolandó.

Ahogyan a stresszmentes munkakörnyezet jó a munkavállalónak, úgy a munkaadónak is, hiszen a szorongások nélküli munka hatékonyabb és eredményesebb!

A távmunka jó mindenkinek, mert…

A távmunka környezetbarát. Az otthonról dolgozók nem járnak be nap mint nap a munkába, így ebből a célból nem, vagy csak minimálisan használnak benzint. A távmunka energiatakarékos. Míg az irodai alkalmazottaknak irodaház mértékű fény, fűtés, vagy épp klíma használata szükséges, mindez otthonainkban már adott. A távmunka nem engedi megduplázni ezeket az energiahasználatokat, ahogyan az irodaházak bútoraihoz sem szükséges a fákat kivágni és a berendezésekre sincs szükség!

A távmunka pénztárcabarát, mert általa megtakaríthatjuk a munkahelyre történő közlekedés költségét. Nem beszélve a munkaruháról, a munkahelyi bútorokról és berendezésekről, valamint az irodák közüzemi szolgáltatásairól. Mindezt saját otthonainkban is igénybevesszük, miért kéne kétszer fizetni érte?! Ehelyett dolgozzunk otthonról és éljünk sokkal nyugodtabb, stressztől mentes életet!

Ha távmunkát keresel, aktuális álláshirdetésekért kattints ide! Ha otthonról, vagy távmunkában dolgozó munkaerőt keresel, ugyanezen az oldalon munkavállalót is találsz. De ha tetszett, amit olvastál, alkalmi szövegírást, vagy otthonról végezhető webes munkát számlaképes vállalkozóként én is vállalok!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!