A távmunka előnyei mindannyiunk számára

A távmunka mindannyiunk előnyére válik, hiszen a távmunkás stressz mentes, otthoni körülmények között végzi a munkáját, míg a munkaadónak nagyságrendekkel több pénz marad a zsebében, amiért távmunkást alkalmaz. Az eredmény mindkét fél részére egy stressztől mentes, sokkal eredményesebb munkakörülmény.

A távmunka jó a munkavállalónak, mert…

Mi lehet fontosabb az életben, mint a megélhetés?! …és mi lehet jobb annál, mintha az ezt biztosító munka könnyítve van az életünkben? A távmunka a munkavállalónak azért jó, mert kényelmes, otthoni környezetben végezheti a feladatait. Ha már az ülőmunka ránehezedett az életünkre, legalább próbáljuk meg a lehető legkevesebb általa okozott kárt megszenvedni!

A céges bútorokat nem választhatjuk meg, holott az ülőmunka köztudottan egészségtelen. Otthoni munkavégzés során a magunk által választott székben végezhetjük a feladatainkat, így egészségünk védelme érdekében magunk gondoskodhatunk a megfelelő kényelemről és testtartásunkról.

A “hagyományos” munkahelyek zömében minden elvégzendő feladat tegnapra kell, miközben fülünkön a telefon és a mai feldolgozatlan dokumentumok is hegyekben állnak. Közben képtelenség koncentrálni a nyomtatótól, a telefoncsengésektől, a kollégák hangjától. Az ebéd futtában történik, a mosdóba ritkán jut el az ember és a munkaruha sem épp kényelmes viselet.

Még a legtökéletesebb munkahelyen is feladatokat kell ellátni, aminek meg kell felelni és alapvetően ez okozza a munkahelyi stresszt. Márpedig a feladatainkat távmunkában is el kell látnunk, de csökkentsük a stresszt, amennyire csak lehet! Erre jó út az otthoni munkakörnyezet! Mert ha a stressz csökken, azzal egyenes arányosan növekszik a hatékonyság!

A távmunka jó a munkáltatónak, mert…

A távmunka rendkívül gazdaságos, mert számos olyan költségtől kíméli meg a munkaadót, amit addig fizetnie kellett. Az első és legfontosabb, hogy otthoni munkavégzéshez nem szükséges irodát bérelni. Ebből következik, hogy nem kell bútorokat sem vásárolni. Ez csupán a legnagyobb kiadások egyike, de vannak itt olyan nem elhanyagolható költségek is, mint pl. a munkaruha, a bérlet és még sorolhatnánk.

A távmunkás feladatvégzése bármikor ellenőrizhető és visszaellenőrizhető, mert a feladatokról folyamatos dokumentáció készül. A munkavállaló által vezetett táblázat igény szerint minden szükséges információt tartalmaz, pl. a munka kezdetének és végének időpontját, az egyes feladatok kezdését és végét, a ráfordított időt, a különböző darabszámokat, karaktereket, kinek milyen információk vezetésére van szüksége. A Google táblázatok alkalmazás nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a feladat végzés közben élőben ellenőrizhessük a munkavégzőt és akár írhassunk is neki!

A távmunka garantáltan cigarettaszünet mentes, hiszen az otthon dolgozó maga osztja be az idejét, így a cigiszünet a munkaidőn kívül számolandó.

Ahogyan a stresszmentes munkakörnyezet jó a munkavállalónak, úgy a munkaadónak is, hiszen a szorongások nélküli munka hatékonyabb és eredményesebb!

 

A távmunka jó mindenkinek, mert…

A távmunka környezetbarát. Az otthonról dolgozók nem járnak be nap mint nap a munkába, így ebből a célból nem, vagy csak minimálisan használnak benzint. A távmunka energiatakarékos. Míg az irodai alkalmazottaknak irodaház mértékű fény, fűtés, vagy épp klíma használata szükséges, mindez otthonainkban már adott. A távmunka nem engedi megduplázni ezeket az energiahasználatokat, ahogyan az irodaházak bútoraihoz sem szükséges a fákat kivágni és a berendezésekre sincs szükség!

A távmunka pénztárcabarát, mert általa megtakaríthatjuk a munkahelyre történő közlekedés költségét. Nem beszélve a munkaruháról, a munkahelyi bútorokról és berendezésekről, valamint az irodák közüzemi szolgáltatásairól. Mindezt saját otthonainkban is igénybevesszük, miért kéne kétszer fizetni érte?! Ehelyett dolgozzunk otthonról és éljünk sokkal nyugodtabb, stressztől mentes életet!