A zene mindig is sokat jelentett nekem. Általános iskolában énekkarra jártam, egy rövid ideig zongorázni tanultam és volt egy akusztikus gitárom is. Alsótagozatos koromban már egy egész osztálynak táncot tanítottam. Ugyanebben az időben nekünk már volt otthon számítógépünk, ahová örömmel gépeltem be hallás után a kedvenc előadóim dalszövegeit. (Akkor még kazettákat hallgattunk és a legtöbb kazettának a borítójában nem volt még benne a dalszöveg.)

Saját versek

Szintén a nyolcvanas években, alig tíz évesen már írtam néhány verset is. Ezek közül egyik azért emlékezetes, mert egy karácsonyi meglepetés volt, amit a húgom szavalt el a családnak a karácsonyfa alatt. Éjszakánként titokban a gardróbszekrénybe bújva tanítgattam a húgomnak, hogy hogyan hangsúlyozza a mini előadásunkra szánt versikét.

A dalszövegírás csak harminc évvel később fordult meg a fejemben. Ha már a szövegírás megy, a zenét pedig imádom, miért ne próbálhatnám meg a szövegírást rímekbe szedve? Verseket már írtam, már csak a zenész kapcsolat hiányzik…

Dalszövegek

A dalszöveg nem sokat ér zene nélkül, de fogalmam sem volt, hogyan induljak el. A neten mindenhol azt írják, hogy az a jellemzőbb, hogy a zene születik meg előbb és arra kell szöveget írni. De ki ír nekem zenét? Végül bármennyire is ellenzem, nekem a mesterséges intelligencia hozta meg a dalszövegírás lehetőségét, mert így már kész dalként hallottam viszont a megírt dalszövegeket.

Vannak zenész ismerőseim, kértem is tőlük segítséget, de saját szerzeményt nem mertem elküldeni senkinek. Most, hogy az AI segítségével valaki végre megzenésítette a dalszövegeimet, felbátorodtam és ezúton is várom alternatív zenekarok jelentkezését, akikkel együtt dolgozhatnék. Az említett első dal, aminek a szövegét 100%-ban én írtam: