Zene idővonalunk írja a sorsunkat?

Zenei idővonal

Az ember idővonala többféleképpen is összeállítható, attól függ, mit ragadunk ki belőle. Munka szempontjából talán a sorsfordító medál volt a legnagyobb mérföldkő az életemben, de ahhoz, hogy az lettem, aki vagyok, nagyban hozzájárult a zene is, amit hallgattam. De vajon a zenei idővonal mennyiben írja meg a sorsunkat?

Kitaláltam, hogy nosztalgiaképpen összeírom tinédzserkorom meghatározó előadóit. Ha kiragadok néhány dalcímet az adott korokból, egyértelmű üzenet fedezhető fel bennük. A dalok mindegyike osztálykirándulások, táborok, fesztiválok, barátok, valamint a magnókazetták, a Walkman és a CD emlékét idézik fel bennem.

A ’80-as évektől napjainkig: ezeken nőttem fel

Mindig is ott volt a levegőben, hogy csak akkor lesz az álmaimból valóság, ha a magam útját járom és azt csinálom, amit szeretek. Valami azt súgta, hogy hallgassak a szívemre és ne adjam fel az álmaimat. Néha meggyengültem, ilyenkor maszk mögé bújtam és csak a rock segíthetett.

Ilyenek voltunk tinédzserként. Vadak és jók. A felnőtté válás útján kerestem, hol van a szó, ami elmondaná, mit érzek belül és ami arra nevelne, hogy ne a pénz döntse el, mennyit érsz. De nem találtam sem a szavakat, sem a hitet semmiben.

A szomorú valóság létezéséről nem akartam tudni, ezért inkább Vámpiriába képzeltem magam véres csókok közé, a sötétségbe. De mikor eltalál téged, végül kitisztul minden. Leomlottak a falak és én repültem a boldogságtól.

Veled utazom. Vár a végtelen. A határig meg sem álltunk, örökké egyek vagyunk. Hol a tengernél töltöttünk egy kis időt, hol a hegyekben túráztunk, hol pedig a világ harcosaival buliztunk. Bárhol jártunk és bármit csináltunk, szabadok voltunk és élveztük a csendet, míg egy szép napon a reggeli dalt már Tordason dúdolhattuk…

1981 ► Álomból valóság – Szandi ► Listen to Your Heart – Roxette ► Do what you like – Take That ► Ha feladod az álmaid – Edda ► Csak a Rock segíthet – Akela ► Maszk – Junkies ► Ilyenek voltunk – Ákos ► A magam útját járom – Ossian ► Hol van a szó – Pokolgép ► Ne a pénz – Omen ► Mikor eltalál téged – Ossian ► And When He Falleth – Theatre of Tragedy ► Blody Kisses – Type O Negative ► Vampiria – Moonspell ► Infinite – Stratovarius ► Fly – Crematory ► When the Walls Go Down – Evergrey ► Egyek vagyunk – Ossian ► Warriors of the World – Manowar ► Idő – Jóvilágvan ► Veled utazom – Ákos ► Reggeli dal – Szeder ► Enjoy the Silence – Depeche Mode ► Tordas – Copy Con ► 2019

Ésatöbbi…

Persze akadt itt még jópár dal a 80-as évektől napjainkig, amiket feltétlenül meg kell említenem, ha zenei idővonalról beszünk: Papa engedj! (Szandi), Repül a bálna (Republic), Trabanton szállni élvezet (Exotic), Wind of Change (Scorpions), Spending My Time (Roxette), Áj láv jú (Rapülők), Induljon a Banzai (Bonanza Banzai), Time of My Life (Dirty Dancing), Éjjel érkezem (Edda), Három kismalac (Carmen), (When The Last Tree) Kelly Family, Halál a májra (Sing Sing), Magányos angyal (Ossian), Poison (Alice Cooper), (Nem hiszek) Akela, (Die with Honor) Manowar, Ena Taxidi (Giannis Vardis), Csak ma (Kiscsillag) ésatöbbi…

Még valami!

Minden pillanatban új dal születik az életünk nyomán,
És ha a holnap rád borul: Bővül a repertoár.
Élj, át minden percet úgy: a dalod legyen vidám,
amit mindig szívesen énekelnél egy egész életen át.

Copy Con

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!