Youtube szövegírás: videók szöveggel, vagy anélkül

Youtube

Napjaink egyik legnépszerűbb közösségi oldala a YouTube. A cég mindent megtesz azért, hogy látogatói merjék vállalni önmagukat és videóban mutassák meg tehetségüket a nagyérdeműnek. Nagyon sokan próbálkoznak, de így, vagy úgy hibát követnek el, így az áhított népszerűséget nem sikerül elérniük. Persze nem mindenki vágyik népszerűségre! Sokan csupán megértő fülekre és társaságra vágynak „filó” vidóikkal, nem utolsó sorban pedig a bevételre. De hogy jön ide a YouTube szövegírás?

A YouTube felületén mindenki egyenlő eséllyel indul és neked is ugyanazon szabályok szerint kell játszanod, mint mindenki másnak. Ha elég elhivatott és kitartó vagy, akkor tudod, mit kell tenned a kívánt eredményért, hiszen a YouTube a leglelkesebb felhasználóknak gyakorlatilag megtanítja a „videózási alapismereteket”. A tananyag azonban nem mindenre tér ki, így a YouTube szövegírás is csak egyike az elvégezni szükséges feladatoknak. Az alábbiakban erről lesz szó.

A YouTube szövegírás akkor válik szükségessé, ha elégedetlen vagy az eredményeiddel és azt szeretnéd, ha mégtöbben látnák a videóidat. A legtöbben nem szeretnek írni, inkább videóban mondják el közlendőjüket. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy a szöveges részen is megjelenjen valami kapcsolódó és hasznos tartalom. Szinte minden esetben van mit írni az elhangzottakhoz, ahogy a könyvekben is mindig van egy bevezető rész!

Miért fontos szöveget írni a Youtube videók alá?

A YouTube felületén témától függetlenül minden csatornának lehetősége van bemutatkozó leírást írni a csatornájáról, mitöbb! Minden egyes videó alá lehetőség van leírni mindazt, ami a videóból kimaradt, vagy amit még arra érdemesnek találsz, hogy kiegészítsd vele a felvételedet. Ez lehet afféle előszó, magyarázat, vagy bármiféle kiegészítőanyag.

Sokan nem élnek a Youtube szöveg nyújtotta lehetőségekkel, pedig a videó alatti leírások nem csak a mondanivalóidnak szerves részei, hanem az előrejutásodat is segíti. Mindegy, hogy ez alatt mit értünk: akár a feliratkozóid számára gondolsz, akár a keresőkben való előrejutás a célod, a szöveges tartalom egy lehetőség, amivel emelni tudod mind a videód színvonalát és elérését!

A videók alatti leírások valójában a technikai háttér működését indítják be, amelyek a keresőkhöz hasonlóan sorba rendezik a weboldalakat. Több szempont is van, ami alapján a YouTube a videókat sorba rendezi, ezek egyike és talán az egyik legfontosabb a videó leírása. Azt ugye mondanom sem kell, hogy a szöveggel ellátott videóknak több esélyük van előrébb kerülni a listában a szöveg nélküliekkel szemben?!

A Youtube szövegírás a legelső helyre sorolja a videót?

Ez sok mindentől függ, de gondolj bele! Mindenki nem lehet az első helyen! Ez egy verseny, aminek tétje a jó helyezés, de nem az első hely. Ha valamit nagyon jól megcsinálsz, akkor a helyezésedet sokáig meg tudod tartani. Ha azonban más eltökéltebb, hamar elveszítheted a videód pozícióját! Tölts ki mindent, add meg jól a címet, cimkézz! Mindig az egyediségre törekedj, mert bármilyen furcsán hangzik, a videóidban a legnagyobb érték te magad vagy a saját ötleteiddel, a szavak csupán kresztáblák a rendszer működéséhez.

Természetesen nem kell minden videóhoz szöveget írni, csak amit arra érdemesnek találsz. Ha egy adott videóval szeretnél aratni, akkor elég, ha a kívánt videó leírását készíted el, de ha a csatornádat szeretnéd népszerűsíteni, ne sajnáld a billentyűzeted betűit! A csatornád kora, minősége, a témád egyedisége, a feliratkozóid száma, a szabályok betartása (avagy megszegése), a kommentjeid, a trolljaid mind-mind tehetnek arról, hogy a videódat mennyire engedi előre a YouTube a találatok között.

Lehet, hogy lesznek olyan témák, amit el kell majd engedned, mert sokan készítettek már hasonló videót. Ilyen helyzetben sokkal nehezebb előre kerülni. Ezért is fontos az egyedi tartalom, mert a nézőid nagyban befolyásolják a pozíciód! A csatornáddal várat építesz, ahol minden bástyádnak a helyén kell lennie. A YouTube videó leírás az egyik bástyád!

Ha nincs kedved leírásokat készíteni YouTube videóid alá, vagy nem tudod mit írj, én vállalom a videók leírásának megírását!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!