Mi az a weboldal frissítés és miért olyan fontos?

Weboldal frissítés nélkül

A weboldal frissítés sokak szemében érthetetlen és szükségtelen feladat. Gyakran azt sem tudja az ügyfél, hogy pontosan mit értünk weboldal frissítés alatt. Pedig a frissítés olyan alapja a netes-birodalmadnak, ami nélkül bármikor bármi összeomolhat! A weboldal építésekor, pl. egy-egy bővítmény telepítésekor ez szintén megtörténhet, de most a frissítésekről lesz szó.

Maradjunk a szokásos weboldal kontra saját ház példánál. A saját házadon zár van. Értékeid védelme érdekében mindig bezárod az ajtót, amikor elmész otthonról. A ház azonban tele van ablakokkal, amik további veszélyt jelenthetnek értékeidre nézve. Esetünkben a WordPress frissítés jelenti az ajtón a zárat, a bővítményeid darabszáma pedig a házad ablakait.

Sok bővítmény, sok biztonsági rés

Minél több ablak nyílik a házadra, annál több lehetőség nyílik az otthonodba történő bejutásra. A bővítmények ugyanígy működnek. A különbség egy saját ház és egy weboldal között mindössze annyi, hogy egy weboldalon gyakrabban kell cserélni a zárakat, mint a házon.

Míg a házad bejárati ajtajára elég egyszer zárat szerelni, a weboldalak védelmét rendszeresen ellenőrizni kell. A frissítések között vannak rendszer, sablon és bővítmény frissítések. Ha például rendszer frissítésre kerül sor, azt gyakran bővítmény frissítések követik.

Szimplán egy-egy bővítményen, azaz WordPress „ablakon” is minden egyes alkalommal „zárat kell cserélni”, amikor a fejlesztő jelzi ezt. A frissítéseknek azonban nem csak biztonsági okai vannak! A WordPress frissítések gyakran tartalmaznak különböző új elemeket, amik szebbé, jobbá és hatékonyabbá teszik a különböző bővítményeket.

A fejlesztők folyamatosan csinosítják, javítgatják és korszerűsítik a bővítményeket, ami azt jelenti, hogy mindig a bővítmények egy újabb és jobb verzióját adják ki a kezük közül. Ha szeretnéd tudni, hogy milyen hátrányokkal jár ha nem frissítesz, ezt a cikket ajánlom!

Gyakori, hogy a frissítéseket a weboldal tulajdonosok akarják elvégezni. Ezzel egészen addig nincs is probléma, amíg a frissítés után hiba nem jelentkezik. A megoldás keresése ugyanis időbe telik és mire az illető rájön, hogy a problémát nem tudja orvosolni, akár napok is eltelnek a hibás működéssel. Ilyenkor mindig gondolj arra, hogy te mit teszel, amikor egy hibás weboldallal találkozol?!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 1 / 5. Szavazatok száma: 1

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!