Termékkategória leírás webshopoknak és webáruházaknak

Termékkategória leírás

A termékkategória leírás egy méltatlanul hanyagolt eleme a webáruházaknak, pedig bizonyos értelemben fontosabb, mint maga a termékleírás. Miért van szükség a termékkategóriákra és miért kedvezel a konkurenciádnak, ha kihagyod a megírását?

A termékkategória a webáruházba feltöltött termékek gyűjtőneve. Sokaknak a webáruházak rémálma, hiszen ez egy termékleírásokon felüli szöveg, amire sokan azt hiszik, hogy felesleges, hiszen úgyis ott a termékleírás…

Sajnos ez nem így van! A gyártók a leggyakrabban nem írnak termékleírást, csak száraz, rövidítésekkel teli és számokban meghatározott adatokat küldenek a termékeikről. Már ha egyáltalán küldenek. Ez az egyik oka annak, amiért a termékleírás szükséges. A másik ok, ha a termékleírás nem egyedi, vagy nem elég érdekes. Ha a a termékleírás ezer másik oldalon megtalálható, azt a kereső nem díjazza, hiszen miért is a tiéd legyen közülük az első? Az internet egy verseny, ahol a jó helyekért meg kell dolgozni. Ezt a szövegírók tudják a legjobban! De most a termékkategória leírásról van szó.

A termékkategória leírások haszna

A termékkategóriák webáruházad termékeinek csoportosításai. Minden webáruháznak más a termékkínálata, ezért ha egyetlen leírást kellene készíteni a teljes választékról, akkor is más lenne minden webáruháznak a bemutatása. Ez a Google és más keresők szemében a legnagyszerűbb, ezért egyes kulcsszavakra mindjárt előrébb sorolják a webáruházat a találatok között! De ahol kategóriák vannak, ott csoportokba besorolható termékek vannak, ami azt jelenti, hogy az előbb említett egyedi leírást a webáruházad annyiszor tartalmazhatná, ahány termékkategóriát létrehozol.

Hogy mitől olyan egyediek ezek a leírások? Természetesen ez a szövegírótól függ. Ha összehasonlítasz egy csoki webáruházat és egy édesség webáruházat, a két webáruház termékei lehet, hogy átfedésben vannak egymással, de amíg a csoki webáruház termékkategóriái a tejcsokiról, az étcsokiról, a fehér csokiról, a mogyorós csokiról szólnak, addig az édesség webáruházak termékei között marcipán és cukorka is lehet. Ennek értelmében a két webáruház termékkategóriáinak is egészen másképp kell kinéznie. Ez a különbség teszi a leírásokat teljesen egyedivé, de ehhez a lehető legjobb kategorizálásra van szükség.

Borítókép: justynafaliszek, pixabay.com

Ha bemutatkozó leírásra, termékleírásra, vagy termékkategória leírásra van szükséged, a szövegírás árakat itt találod. Nem csak webáruházak számára írok, ezért bármilyen weboldal szövegezésére lenne szükséged, várom jelentkezésed!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!