Távmunka vs piramisjáték

Piramisjáték: egyszer fent, egyszer lent

Minden távmunka mumusa, az otthoni munkák kakukktojása a piramisjáték. Miért utálják ennyien? Egyáltalán mi az a piramisjáték? ..és miért említik mindig egy napon a távmunkával? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre találod meg a választ!

A távmunka egy vadonatúj szó, ezért sokan hajlamosak más jelentésű szavakat összekeverni vele. Gyakran használják pl. a piramisjáték szinonímájaként, pedig a távmunka és a piramisjáték messze mást jelentenek. A piramisjáték nyögvenyelősen nevezhető csak távmunkának, de valójában inkább kakukktojás, mintsem „valós távmunka”, ahogyan gyakran hirdetik. De mi a különbség a kettő között? Ha a távmunka nem piramisjáték, akkor mi? …és ehhez képest mi a piramisjáték és miért van köze a távmunkához?

A távmunka létezik!

A valós távmunkát soha nem hirdetik „valós távmunkaként”, hiszen az állás hirdetőjének tiszta a lelkiismerete és valósak a szándékai, ezért nincs miért magyarázkodnia. Az igazi távmunka nem egy kötött munkahelyről végezhető munka, de ez nem jelenti azt, hogy a munkát otthonról kell végezni. A távmunka egy kis túlzással bárhonnan, vagy inkább az arra alkalmas helyeken végezhető munka, míg az otthoni munka értelemszerűen az otthonodból végezhető.

A tényleges távmunka, vagy otthoni munka hirdetések a legtöbb esetben leírják a konkrét feladatokat, az elvárásokat és a szükséges tapasztalatot, mint minden klasszikus álláshirdetés esetében. A piramisjátékok és az MLM olyan használói, akik hirdetéssel próbálnak tagokat toborozni, általában sikerrel, korai nyugdíjjal, anyagi függetlenséggel kecsegtetnek, mintha a pénz kezdettől fogva magától jönne és semmit nem kéne tenni érte…

A távmunka nem csak olyan tudást igénylő munka, amihez egy adott feladatot el kell tudni végezni, a munkavégzés módját is ismerni kell. Az internet korában az idő a legnagyobb kincs a világon, ezért – hacsak nem egyéni szoftvert, ill. alkalmazást használ a munkaadó -, akkor nincs idő a távmunkás betanítására, pláne nem azokra a módszerekre, amik ahhoz szükségesek, hogy egyáltalán dolgozni tudjon. Ilyen a felhő alapú táblázatkezelés, stb.

A távmunkában végezhető munkák köre folyamatosan nő. Az informatika területén végezhető feladatok többsége otthonról is végezhető, de a digitalizáció fénykorában az ügyfelezés is egyre nagyobb teret nyer, gondoljunk csak a céges Facebook, Instagram oldalak kezelésére. A jövőben a legnagyobb szükség az informatikusokra, grafikusokra, szövegírókra és a szociális média menedzserekre lesz szükség, ezek mindegyike végezhető otthonról!

A piramisjáték, mint kakukktojás

A piramisjáték gyakorlatilag egy távmunkában végezhető önkéntes üzletkötői munka, ami messze nem azoknak a „kisembereknek” való, akik otthonról végezhető munkát keresnek. A piramisjáték szinte mindegyike olyan üzletkötői munka, amihez megkezdéséhez belépési díjat kell fizetni. Ezek általában nem csalások, de befektetni való pénz és meglévő ügyfélkör nélkül minimális az esélyed, hogy az áhított piramis csúcsa felé haladj, hiszen te már messze nem akkor szálltál bele, mint az, aki a csúcson van!

Mert a piramis csúcsán a bizniszt elindító ember áll, aki már egy csomó másik embert meggyőzött az egész sikerességéről, de a te ajánlód mégsem ez az ember, hanem egy másik ajánló, akire te internetes hirdetésben találtál rá. Az egésznek az a lényege, hogy van egy termékkínálat és az emögötti hálózat, ami nem található meg az interneten, a híre csak szájról szájra terjed. (Manapság sok ilyen már a neten is megtalálható.) A te dolgod, hogy a cég termékeinek rendszeres vásárlója légy és a megszerzett tapasztalataid alapján a termékeket másnak is ajánld. Minél több terméket adsz el, netán további termék eladásra alkalmas tag regisztrál be rajtad keresztül a rendszerbe, annál jobban a végzed a munkád ebben a hálózatban, vagyis annál nagyobb jutalék üti a markod.

Ehhez azonban fizetned kell egy belépési díjat, (a távmunkánál ilyen nincs!), ezután vásárolnod kell a rendszerből és messze még a nap, amikor annyi pontot összegyűjtesz a vásárlásaiddal, valamint a neved alá regisztrált új tagokkal, hogy ebből pénzt is láss. Sok munkát kell belefektetned, de a fizetés csak jutalék, amiből nem lehet megélni, csak ha nagyon magas szintre jutsz, ennek pedig igencsak kevés az esélye.

A piramisjáték csak üzletkötői vénával rendelkező személyeknek ajánlott! Azoknak való, akiknek emellett van befektetni való pénze és a legjobb, ha van egy meglévő ügyfélköröd. Ha pl. van egy kozmatikai szalonod, ezzel együtt egy már meglévő ügyfélköröd, akkor egy direkt kozmetikai termékek hálózatába lehet, hogy érdemes beszállni, de ha pl. most hoztál létre egy KATA vállalkozást, vagy csak szimplán alkalmazotti, de otthonról végezhető munkát keresel, akkor aludj rá mégegyet, mielőtt belépnél egy ilyen rendszerbe!

Több piramisjátékra van rálátásom, amiket véletlenül sodort utamba a sors, de soha egyetlen ajánló nem akarta még meghitelezni nekem a belépési díjat a rendszerbe. A piramisjáték nem csalás, de csak meglévő munka mellett ajánlott ilyesmivel próbálkozni! Ha a csúcson akarsz lenni, mássz meg egy hegyet, ne a piramisokkal próbálkozz!

Kedves munkaadók és munkavállalók! Ha elegendő létszámú feliratkozó érkezik a YouTube csatornámra, a távmunka tapasztalataimról videóban is fogok beszélni!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 1

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!