Rúzs Tánciskola weboldala: készítés, megújítás és karbantartás

Rúzs Tánciskola weboldala

A Rúzs Tánciskola első weboldala 2008-ban készült el és néhány éven belül teljeskörű korszerűsítésen esett át. Ezután WordPress oldalként működött tovább. Feladataink voltak: a régi weboldal elkészítése, átalakítása WordPress a képszerkesztés (pl. fejléc) az oldal működtetése, frissítése és karbantartása...

A Rúzs Táncshow weboldal elkészítését követte a Rúzs Tánciskola weboldala. Az előbbi egy tánccsoport volt, akik showtánccal léptek országszerte színpadra. Sikereiknek köszönhetően a 2003-ban Mihalik Boglárka megalapította a Rúzs Tánciskolát, ahol a gyerekek moderntáncot (jazztánc, balett alapok, afro tánc, street-jazz) tanulhattak, a legkisebbek pedig ovisokat mesékkel ötvözött táncórákat vehettek.

Amikor ügyfelem megbízott a tánciskola weboldalának elkészítésével, az oldal alapszínét “kis rúzs” színűre képzelte el. A piros színű háttér rengeteg tartalmat kapott. A terveknek megfelelően megkaptam a tánciskola és a pedagógus bemutatkozó leírását és egy tucat képet a táncoló gyerekekről. A szöveges és képes anyagok feltöltése mellett létrehoztam a tánciskolába történő beiratkozás lehetőségét és természetesen az elérhetőség is helyet kapott az oldalon.

Képernyőkép a tánciskola weboldaláról

A Rúzs Tánciskola megújult weboldala

A ruzstanciskola.hu nem csupán egy névjegy oldal volt, ügyfelem rendszeresen küldte a friss híreket a weboldalra, többek között az órarendeket, a verseny dátumokat, a nyári tánctáborok időpontját, információkat a jelentkezésről és rengeteg képet a tánciskola életében lezajlott táncelőadásokról, versenyekről és versenyeredményekről, valamint a vidám hangulatú tánctáborokról.

Abban az időben még nem volt okostelefon (legalábbis nem volt még elterjedve), az emberek többsége digitális fényképezőgépeket használtak a fényképezésre. A friss anyagokat CD lemezeken kaptam meg és egyre inkább indokolttá vált a korszerűsítés. Végül 5 évvel az oldal indulása után az addig html alapú weblapok tartalmát áthelyeztük a WordPress tartalomkezelő rendszer által kezelhető felületre.Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!