Örökéletű kutyanapló: tedd halhatatlanná a kutyád!

Kutyanapló írás

Vannak kutyusok, akiknek a nevét kőbe vésték és van, akinek élete ma már digitálisan is megörökíthető a világháló segítségével. Az online kutyanapló vezetését már kölyökkorban érdemes elkezdeni, hogy életünk bármelyik percében fellapozhassuk, amikor egy kis nosztalgiára vágyunk!

Vannak olyan kutyusok, akiknek a neve örökre bevésődött az emberek agyába. Mancs, az életmentő munkakutya emberi életeket mentett gazdájával, ezért szobrot állítottak neki Miskolcon. Hachiko történetét egy hollywoodi filmen keresztül ismerhettük meg, az ő emlékének is szobrot állítottak. Számos kutyust sorolhatánk még ide, de sajnos minden eb nem kaphat szobrot. Van azonban egy másik módja is annak, hogy kutyádnak emléket állíts!

Az internet tele van szívszorító kutyás történetekkel. Ezen történetek egyike szerint van olyan kutyus, aki hosszú ideig nem tágított elhunyt gazdájának sírja mellől. Más négylábú versenyeredményeket ér el a gazdi segítségével, míg a vakvezető kutyák vak embereknek segítik a hétköznapjaikat. Csupa nemes tett, amiért minden kutya szobrot érdemelne, de ezeknek a kutyusoknak mindössze néhány idegen cikk, vagy videó őrzi a történetüket! Milyen jó lenne, ha róluk és gazdájukról is olvashattunk volna korábban…

Mancs szobor, Miskolc
Mancs nevét nagyon sokan nem fogják elfelejteni…

Egy kutyás weboldal közös életeteknek állít emléket. A fenti felsorolásból kimaradt Beigli, akinek egy fajtamentő egyesület létrejöttét köszönhetjük. Ő a mi Beigli kutyánk, akinek szintén nem állíthattunk kőszobrot, de az ő nevét ma már szinte minden beagle gazdi ismeri, hiszen ő volt a Főnök. A Beagle Club Online főnöke. Beigli még kölyökkutya volt, amikor fotóit, mint egy kutya naplóját, szöveges kísérettel felraktuk a világhálóra. Beigli történetéről itt írtam. Neked is biztos lenne ötleted, ha egy kajla szőrcsomó a nadrágod szárát rángatná, hogy játssz végre vele…

Életre szóló kutyanapló az utókornak

Beigli naplóját kölyökkorában kezdtük el írni, ennek köszönhetően a gondolat, hogy kiskutyánk életét minél színesebbé tegyük nem ért véget egy egyszerű sétáltatással. A naplónak is színesnek kellett lennie és már nem volt elég Beigli kedvenc plüssjátékáról és kutyafuttatóbeli barátairól írni. A kutyanapló írás arra motiválja a gazdit, hogy egyre mélyebbre ásson a kutyás témákban, ezzel a kutyatartás még izgalmasabbá válik számára a mindennapokban.

Attól a perctől kezdve, hogy kutyádat élvezettel és nem kényszerből neveled, észre fogod venni a tavaszi virágzást, meg fogod hallani a madarak csicsergését, stb. Egyszer csak azon veszed észre magad, hogy új hobbit találtál, ami tele van célokkal, ötletekkel, amikből akár olyan karriert is építhetsz, amilyenre azelőtt sohasem gondoltál! Vannak gazdik, akiket a kutyanevelés könyvkiadáshoz vezetett, mások nyakláncokra készítenek miniszobrocskát a blökik fotója alapján, megint mások pedig az állatvédelemben találják meg a számításaikat.

Rengeteg állatokkal foglalkozó szakma van a világban, amik pályaválasztáskor eszedbe sem jutottak, de időközben négylábú kedvenceddel az oldaladon a legkézenfekvőbbé váltak számodra! A kutyás napló saját weboldal formájában a lehető legközelebb hozza egymáshoz az ebet és gazdáját, ami az állatbarát évek alatt a gazdit határozott cél felé is terelheti. Ha úgy érzed, te sokkal jobban szereted a kutyádat, mint mások, mutasd meg őt a világnak, hozd létre a weboldalát!

Internetes blogot ingyen is lehet regisztrálni, de ha komolyak a szándékaid, akkor posztolj saját weboldalon már a kutyus érkezésétől! Készíts okostelefonoddal cuki képeket és videókat és írd le melléjük bátran a saját gondolataidat! A kutyás weboldalba a képek és a YouTube videók is könnyedén beilleszthetők! Én elkészítem neked a weboldalt, neked csak annyi a dolgod, hogy posztolj a kutyusról! A kutyanaplót itt tudod megrendelni:

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!