Levendula illatú manókat találtam

Manós ajándékcsomagok egymás hegyén-hátán

A manóvadászatot folytatva ma igazán nagy fogásom volt! Most nem manókat kerestem az interneten, hanem karácsonyi ajándékot, amikor egyszerre tucatszám kerültek a szemem elé apró kis sapkás manók, akik fejecskéiket levendula párnácskákra hajtva épp az igazak álmát aludták…

A manókról megszámlálhatatlan legenda kering az interneten és még azon is túl. Tudjuk, hogy rendetlenkednek, hogy állandó jelleggel borsot törnek az orrunk alá. Azt is tudjuk, hogy a megítélésük földrészenként, népi hagyományonként változó, ezért vannak, akik kifejezetten gonosznak állítják be őket. Bizonyára a házba beköltöző rágcsálókkal is gyakran összetévesztik őket. Mégis egy örökké felkapott téma, mert van valami megmagyarázhatatlanul vonzó ezekben az aprócska ördögfiókákban…

Vannak, akik hinni akarnak a csodákban, ezért úgy tartják, hogy a manócskák csupán ügyetlenek, kétbalkezesek. Aki így gondolja, egy percig sem gondolkodik abban, hogy vajon egy kis koboldnak szikrát szórnak-e a szemei és mini-vasvillát sem képzel oda az icipici manó kezecskékbe. Ők olyannak képzelik el a kispajtásokat, mint egy apró batátot… Hosszú sapkában, ami a szemükbe lóg, és a számukra legkedvesebb színekben és tulajdonságokkal. Mostanában nagy divat a rózsaszín, amelytől a lila sem áll túlságosan messze. A pozitív emberek gondolatukban tehát a saját képükre formálják a koboldokat és kedves, vidám színekben képzelik el miniatűr lakótársaikat.

A képen látható tündéri csomagocskákat a Gárdonyi Levendula csapata állította össze. Ha figyelmesen megnézed ezeket a kis ajándékokat, feltűnik, hogy minden csomagolás mögött megbújt egy illatos manó. Rafináltak, mert a természet színeit felhasználva rejtőzködnek a dobozokban. Feltehetőleg csapdába eshettek, amikor a levendula illata a csomagokba vonzotta őket, de az is lehet, hogy nyugodt helyet kerestek, ahol nyugodtan hajthatják álomra a fejecskéiket, hiszen a levendula illata és a levendula párnák legendásan nyugtató hatásúak.

A manócskák nagyon hasonlítanak az emberekre, hiszen ők is szeretik a természetet, a természetes alapanyagokat, a jó illatokat és az otthon melegét. Vajon el akartak csenni valamit ezekből a dobozokból, vagy valami más volt a céljuk, amikor megágyaztak maguknak odabent? Vajon átmeneti szállásként tekintettek a dobozkára, amelynek ablakain kikukucskáltak, vagy egyszerűen csak arra használják az új búvóhelyüket, hogy ebben a zord hideg időben egy meleg otthon ruhásszekrényébe köthessenek ki a pihe-puha meleg pulóverek közé?

Esetleg a karácsonyi manókhoz van szerencsénk álruhában? A válasz kutatásában segítségedre lehet a levendula webshop, ahol további részleteket tudhatsz meg a levendulás ajándékcsomagokról, valamint arról, hogyan juthatsz hozzá egy-egy levendula illatú manócskához!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 4.3 / 5. Szavazatok száma: 6

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!