Környezetbarát karkötők Flip-Flop papucsokból

Papucsból karkötő

Ez a karperec ahogy a neve is mutatja, ún. Flip Flop újrahasznosított papucsokból készül. A karkötő leírása szerint a nyugat-afrikai nők Malin házról házra járva gyűjtik az elhasznált flip flop papucsokat.

A műanyagot, amiből ezek a cipők készülnek, olyan hőmérsékletre hevítik fel, aminek hatására a műanyag megolvad, és azt spirálszerűen egy vékony huzalra tekerik a színek kombinálásával.

A karperecek így nem csak környezetbarát „zöld” ékszerek, de készítésük az afrikai nőknek is munkát biztosít. Mivel minden darabot kézzel készítenek, ezért a színűk eltérő lehet a képen látottaktól. Az Ebay-en többféle színű karkötő kapható. A Flip Flop karperecek vízállóak, úszáskor és zuhanyzáskor sem kell levenni őket. Szintén a leírásban áll, hogy a karkötők mérete standard méret, amely a legtöbb ember csuklójára jó. 

Az Ebay-en 12 db karperecet kínálnak egyben, átlagosan 2500 Forintért, de annál az eladónál, ahol én láttam, nem volt egyértelmű, hogy Magyarországra is van-e kszállítás. Az Ebay rendszere kifejezetten felhívja a figyelmet rá, hogy „ez az eladó lehet, hogy nem szállít Magyarországra.” Akit viszont érdekel ez a karkötő, keressen rá erre: „Flip Flop bracelet„. Elég sok találat fog bejönni, amik közül kedvedre válogathatsz! :)

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!