Ki alkalmas hosszútávon távmunkára, vagy otthoni munkavégzésre?

Webes munka

Amikor az otthoni munka jár a fejedben, általában az interneten futólag látott „laptoppal a tengerparton” képek jelennek meg előtted, mint álommunka. Sajnos van egy rossz hírem! A pálmafákat és a függőágyat felejtsd el! Az otthoni munka nem nyaralást jelent! Ha az álomképből leveszed a pálmafákat, a tengert és a strandpapucsot, mi az ami marad?! A laptopod és a munka!

Otthoni munka vagy távmunka?

Először is azt kell eldöntened, hogy ragaszkodsz-e a tengerparthoz! Mert ha igen, akkor te a távmunkát és azon belül az utazást, a mobilitást látod, ami első körben sokkal többet kíván, mint szimplán az otthon történő munkavégzés. A kettő nem ugyanaz! Én mindkettőt támogatom, itt írtam arról, hogy miért.

Bárhonnan végezhető távmunka

A távmunka bárhonnan végezhető munkát jelent a szó szoros értelmében. Ez azt jelenti, hogy ha megpörgetné valaki a lábad alatt a Földet, bárhová teleportál az illető, te ugyanúgy fogsz tudni dolgozni, de a körülményeid mindenhol más lesz. Ez igazándiból egy életmód, amihez nyitottságra és óriási alkalmazkodóképességre van szükséged, sajnos nem mindenki alkalmas rá. Aki mégis, őket digitális nomád néven találod a neten.

Hogy csak a legalapvetőbb dolgokat említsem, ők laptoppal és mobilinternettel, többnyire magányosan utaznak a világban egy minimális méretű hátizsákkal. Alapvetően mindössze áramra és szállásra, esetleg hotspotokra van szükségük, minden egyebet a saját fizetésükből oldanak meg. Sokszor kényelmetlen körülmények között és nélkülöznek annak árán, hogy a célukat elérhessék, ami általában eljutni A pontból B pontba.

Ez az életforma kegyetlen tud lenni annak, aki nem elég találékony, vagy elszánt, vagy ha nem tud alkalmazkodni a cél érdekében, hiszen ők a nap végén a legkevésbé sem luxusszállodákban hajtják le a fejüket. Viszont ők azok, akik beutazzák a világot, ezáltal nem csak kifogyhatatlan élményben van részük, de nyitottságukkal olyan ismeretekre és tudásra tehetnek szert, ami nagyon ritka!

Otthoni munka kényelmesen, fotelből

Ha kicsiben gondolkodsz és csupán a kényelem miatt szeretnél otthonról dolgozni, akkor is jó tudni az alábbiakat! Az első és legfontosabb a kényelmed! Átmenetileg lehet fotelből dolgozni, de mese habbal, hogy pl. az ágyban fekve meg lehet írni az év bestsellerét! A gerinc nem játék és a karodnak is rá kell feküdnie az asztalra, ha nem szeretnél csontig hatoló fájdalmakat!

A gurulós irodai szék hosszútávon elkerülhetetlen, az otthoni munkához, de pl. laptopra beruházni teljesen felesleges az otthoni munkavégzéshez, ez csupán presztizs-kérdés. Ha olyan asztali számítógéped van, amivel ez végezhető, PC-n is tudsz otthonról dolgozni!

Hogy mi számít „olyan gépnek”, az az elvégzendő munkától függ! Ha nem kép és videószerkesztésről van szó, akkor semmi abrakadabra nem kell hozzá pluszban. YouTube videókat biztos nézel a gépeden, az egy jó mérce ahhoz, hogy tudd, elegendő lesz-e az interneted az otthoni munka során.

Olyan internetes előfizetéssel, amiben 10 Mb/s letöltés és 1 Mb/s feltöltés, már tudni fogsz dolgozni! Nem kell emiatt a legnagyobb csomagra előfizetned! Kezdetben semmiből sem kell nagy és drága, majd belerázódsz, hidd el! Ha jól végzed a dolgod, később még világutazó digitális nomád is lehetsz!

Mindemellett hosszútávon az az ember alkalmas távmunka, vagy otthoni munka végzésére, akinek a célja nem a pénz hajhászás, hanem az otthonteremtés és mellette együtt lenni a családjával. Minél több pénzt akarsz, az annál több munkát jelent, amiből egyenesen következik, hogy egyre kevesebbet lehetsz a családoddal!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!