Képszerkesztés: a képek szerepe a weboldalakon

Képek és képszerkesztés

Egy weboldal képek nélkül olyan, mint az ételek fűszer nélkül. A kép fontos része az online jelenlétnek, ezért saját weboldalad megrendelése előtt érdemes készíteni, vagy készíttetni néhány ütős fényképet a kínált termékekről, ill. szolgáltatásról. De nem csak egyet-egyet, hanem minél többet! A weboldalakra feltölteni szükséges képek fontosságát elsősorban a webáruházak példájából kiindulva lehet a legjobban megérteni. De figyelem! A képszerkesztés is legalább olyan fontos, mint a kép feltöltése!

Képszerkesztés nélküli képek

Mi az, amit a leginkább megnézel, amikor egy webáruházban válogatsz? Ugye, hogy a kép? Persze, mert online vásárlás esetén meg kell előlegezned a bizalmadat a kereskedő felé, hiszen az árut nem veheted a kezedbe. Amikor a pénzedet elköltöd, az olvasottakat is beleértve a látottakra kell hagyatkoznod. A kép tehát az első, ami kedvcsináló lehet a vásárlóid számára, de a kép minősége sajnos egyáltalán nem mindegy!

Abban a szerencsés korban vagyunk, amikor egy webáruház termékeihez már az okostelefonnal készített képek is megteszik, így ha te magad készíted el ezeket a képeket, akkor ezen tudsz valamennyit spórolni. Persze ha biztosra akarsz menni, akkor azért keress profi fotóst, mert a fotóművészet nem véletlenül egy szakma! A terméket megfelelő fényben, megfelelő szemszögből kell fényképezni, ami nem egyszerű feladat.

A legegyszerűbb és legértelemszerűbb magától a gyártótól/forgalmazótól elkérni a termékfotót, de valójában az egyéni képekkel jársz a legjobban, hiszen aki azért jár nálad, mert már két konkurenciánál is keveselte a fotót, légy te az, akinél vannak jó fotók! De itt még nincs vége!

Jártál már úgy egy webáruházban, hogy szerettél volna megvenni valamit, de a termékfotó kicsi volt ahhoz, hogy lásd a számodra fontos részleteket? A webáruházakban gyakran a szükségesnél jóval kisebb fénykép van feltöltve. Ez a legtöbb esetben egy másik webáruház által használt termékfotó, amit már ők is ilyen kis méretben használnak. Ezzel a hanyag munkával a potenciális vásárlódat akár el is veszítheted, hiszen vásárlód információkat keres a weboldaladon, amiben a kép mérete korlátozza őt!

Ennek ismeretében te nem engedheted meg magadnak, hogy olyan legyél, mint ők, tűnj ki a tömegből azzal (is), hogy nálad megfelelő fotók vannak! Nagyon jó példa erre a Decathlon webáruház, ahol rengeteg fotó győzi meg a vásárlót a termékek minőségéről. A képek egyediek és egyes termékekről videók is fel vannak töltve, így sokkal rövidebb idő alatt el lehet dönteni, hogy érdekel-e egy adott termék, vagy sem.

Képméretezés nem csak webáruházakban

Eddig csak a webáruházakról beszéltünk, de a weboldalak szintén érintettek a képszerkesztésben, hiszen bármivel foglalkozol, ha weboldalt szeretnél, akkor látogatot szeretnél. A látogatónak viszont fel kell hívnod a figyelmét magadra valamivel. …és mivel lehetne jobban megfogni a látogatót, mint egy ütős fotóval?!

Az igazán szép képeket az emberek annyira szeretik, hogy kiteszik a saját falukra. Ez kell, hogy jelentsen valamit, nem? A jó kép csalogató és kedvcsináló. Bármilyen területen dolgozz is, biztosan meg lehet találni hozzá a megfelelő fényképeket, vagy illusztrációkat.

A képeknek a legtöbbször egységes méretűnek kell lenniük a weboldalakon. Előfordulhat, hogy álló képből fekvőt, vagy fekvő képből állót kell csinálni, esetleg minden képet át kell méretezni négyzet alakúra. Az ilyen feladatok megoldásához képszerkesztés szükséges. A képeket szükség esetén védjegyeztetheted is, ez is a képszerkesztő, vagy a grafikus feladata, aki Photoshop, Corel Draw, Illustrator vagy ehhez hasonló programok egyikével végzi a munkáját.

Nincs annál idegesítőbb, mint amikor az illetékes weboldal, ami választ ígér a kérdéseidre, elfelejti feltüntetni a szükséges információt, avagy képet. Gondolj erre, amikor összeállítod a weboldalad tartalmát és használj egyedi képeket a weboldalaon!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!