Internetes értékelések: számít a véleményed!

Színes párna

Egyre több webáruház születik, köztük egyre több az egyik-másik konkrét termékcsoportra szakosodott webshop, de a vélemények sokszor hagynak némi kívánnivalót maguk után. Ha valami rossz, azt hirtelen felindulásból nagyon szeretjük megírni, de az építő jellegű, segítőszándékú értékelés fogalmát sajnos kevesen ismerik…

Online vásárlásaink során gyakori, hogy egy-egy termék kapcsán hezitál az ember a „megrendelés” gomb megnyomása előtt. Ilyenkor átböngésszük az értékeléseket, hátha ott kapunk választ a felmerült kérdéseinkre. A vélemények azonban gyakran hirtelen felindulásból származnak, vagy rosszindulatúak és a kérdésünkre itt sem kapunk választ. Az alábbiakban megmutatom, milyen egy építő jellegű internetes értékelés.

Színes, mandalás díszpárna

Egy vadonatúj, saját magunk által barkácsolt olvasósarokhoz díszpárnákra volt szükségünk. Fontosnak tartottam a díszpárnák színét és minőségét ezért hosszas válogatás után végül megtaláltam a megfelelőt. Vidám színeket és nyugalmat szerettem volna a kis sarokba, ezért a párnák egyike egy mandalás díszárna lett. A válogatás során megtapasztaltam, milyen szempontok merülhetnek fel egy ilyen párna keresésekor és annak alapján írtam meg az értékelésemet.

A párna mindkét oldala mintás. A színe gyönyörű, a tapintása selymes-bársonyos, de sajnos a huzat nem levehető, nincs rajta zipzár. A szemet élőben is úgy vonzza, mint a webáruház fotóján. Nagyon szép, élénk színű párna! A csomagomat a rendelésem leadását követő 2. napon leadták a futárnak, aki másnap már hozta is a párnámat. Jól választottam, a kép alapján hasonlóan képzeltem el, de szebb, mint amire számítottam.

Véleményem egy díszpárnáról a bonami.hu oldalon

Frappés pohár

Frappét készíteni botmixerrel is lehet, amennyiben a botmixer feje belefér a pohárba. Egy korábbi üvegpohár vásárlás alkalmával ennek alapján kerestem a megfelelő poharat a görög jegeskávéhoz. Sajnos a pohár aljának átmérője nem volt feltüntetve a webáruházban, ezért az akkori pohárvásárlás rosszul sült el. Az adatforgalom virágkorában érthetetlen, amikor egy webáruházban a termékleírás mellett még a nyers termékadatok sincsenek feltüntetve a termék adatlapján. Sok reklamációtól kímélhetnék meg magukat a webáruházak, ha ezek az adatok és leírások nem hiányoznának a shopokból.

Egy későbbi vásárlás során már volt ún. frappé készítő gép itthon, így nem kellett a „pohár fenekére nézni” válogatáskor. Volt azonban két fontos szempont, ami szerint választottam. Az egyik az űrmérték, a másik az üvegpohár minősége: az üveg vastagsága. Az űrmérték meg volt adva, de az üveg vastagságára csak egyetlen fotó alapján lehetett következtetni. Ennek ismeretében írtam véleményt:

A pohár jó minőségű, vastagfalú (2-3 mm) üvegből készült, a minta kopásállónak tűnik. Jegeskávét, görög frappét szoktam belőle inni. A webáruházban lehet kapni ugyanilyen mintájú és minőségű üveg bögrét is tejeskávéhoz, forrócsokihoz. Nekem abból is van egy és azzal is elégedett vagyok. Szép és strapabíró darabok!

Véleményem egy üvegpohárról a praktiker.hu oldalon

Félautomata mosógép

Költözés után egy új mosógépre volt szükségünk. Az új házban még nincs bevezetbe a víz, így az automata mosógép helyett olyan átmeneti alternatívát kellett keresnünk, amihez nem kell víznyomás. Bevállaltunk egy számunkra ismeretlen típusú masinát, a félautomata mosógépet. Ennek lényege, hogy a tartálya két részre van osztva. Az egyikben mos, a másikban centrifugál. Azért hívják félautomatának, mert a kimosott ruhákat nekünk kell átpakolni a tartály másik felébe. Ha be van vezetve a víz a házba, akkor a mosógép megtöltése egyszerűbb, de nekünk a vizet vödörrel kellett beleönteni a mosógépbe és a szürkevíz leengedése is kézzel történik. Itt egy kicsit több mondanivalóm volt:

Pont egy éve vettük, azóta szuperál. Nagyon megszerettem. Burkolata műanyag, amiben nagy erővel forog egy óriási keverőtárcsa, mégis csendesen és ügyesen dolgozik. A készülék aljához csatlakozik egy cső, amin keresztül mosás (és centrifugálás) után a szürkevíz leengedhető. Mivel a cső kimenete alacsonyabban van egy standard méretű vödör magasságánál, ezért a víz leengedésében segíteni kell. Ha van lehetőség arra, hogy a gépet kicsit megemelve helyezzük el a fürdőszobában, akkor ez elkerülhető. Mosógéptől függően lehet kapni ún. mosógép emelvényt. (Hogy ehhez a típushoz van-e, azt nem tudom. A gép könnyű, így nem nehéz felhelyezni egy ilyen emelvényre.)

Véleményem egy félautomata mosógépről az emag.hu oldalon

Értékeld te is a vásárlásaidat! Segíts véleményeddel a többi vásárlónak! Minden vélemény számít, hiszen ahány ember, annyi körülmény. Más az ízlésünk, más a véleményünk, de egy dolog mindannyiunkban közös: emberek vagyunk. Maradjunk is meg annak! :)

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!