Honnan tudod, ha valaki troll?

Dislike gomb

A troll szó jelentését itt fejtettem ki. A kérdés csak az, hogy honnan tudod, hogy ki a troll és ki nem az? Ezek az emberek gyakran annyira sem veszik a fáradtságot, hogy profilképet töltsenek fel az adatlapjukra. Ha mégis van profilkép, akkor az vagy egy aranyos kiscica, vagy egy nagymellű nő. Aki vállalja, hogy trollkodik, általában a profilképe is hivalkodó, vagy provokatív.

Persze vannak már profibbak is, akik mosolygós középkorú hölgynek állítják be magukat, vagy épp egy kisbabáját ölelő anyukának, stb. De ha megnézed az illető profilját, általában se kutyája, se macskája, ami szintén arra utal, hogy troll, hiszen egy tapasztalt idős asszonynak, vagy épp egy kisgyermekes, fiatal anyukának miért ne lenne egyetlen ismerőse sem?!

Persze ha valakinek több kamu profilja van, akkor lehet néhány ismerőse, de közel sem annyi, mint a létező személyeknek. Az ismerősök száma sem jelent semmit, ha a gyanús személy feltöltött tartalma csak mások tovább osztott tartalmából áll, semmi saját fotó, vagy eredeti gondolat…

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy mégis mire jó ez?! Ahogy a troll valódi személye, úgy a legtöbbször a célja sem derül ki senki számára. Van, hogy teljesen ártalmatlanul csípkelődnek, heccelődnek a trollok, de sajnos olyan is van, amikor felveszik valakinek a nevét, (akár a tiédet is!) és az illető nevével élnek vissza.

Az amerikai filmekben már számos példát láthattunk ilyesmire. A filmekben többnyire bűnözők állnak az adatlopás miatt. A trollkodás nem bűncselekmény, de vannak, akik sajnos túllépnek egy határt. Hazánkban is előfordult már, hogy az ártalmatlan beszólogatás végül jogi útra terelődött.

Két biztos módja van annak, hogy a trolloktól és a kamu profiloktól megszabaduljunk. Ha érdekel mi az, olvass tovább!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!