Hogyan lehet előre kerülni a Google keresőben?

Előre kerülni Google keresőben

Nagy nehezen rávetted magad, hogy elkészíttesd saját weboldaladat, de eddig mást sem láttál benne, csak pénznyelőt. Vásárlód nincs, a weboldaladra pedig úgy érzed, értelmetlenül adtál ki olyan sok pénzt. Többen is mondták, hogy a pozitív változáshoz előre kell kerülni a Google keresőben, de mégis hogyan?

Az internet weboldalak összessége. A Google egy amerikai vállalat, amely rendet rakott a weboldalak szénakazalában és létrehozta a világhírű keresőóriást, a google.com-ot. Ez is egy weboldal, de úgy néz ki, mint egy tartalomjegyzék a weboldalakról. A Google kereső azonban nem ABC szerint rendezi a találatait, hanem kulcsszavak alapján, a sorrend pedig a „valószínűségszámításhoz” hasonlóan zajlik. A felhasználó keresési szokásaihoz igazodva a leginformatívabb, legtartalmasabb és a Google szabályaihoz leginkább alkalmazkodó weboldalakat helyezi az elsők közé, majd minél kevésbé releváns egy találat, annál hátrébb sorolja azt a listában.

Ahhoz, hogy egy vállalkozó minél előrébb kerüljön a Google listájában, tartalmat kell létrehoznia. A 90-es évekkel ellentétben ma már nem elég csak „fent lenni az interneten” és ráírni a névjegykártyádra a webcímet! A weboldalnak élnie kell, amit időről időre friss tartalommal lehet elérni. A tartalomnak egyedinek kell lennie, másolt tartalommal sokkal nehezebb előre jutni a keresőkben! Három jelzővel lehet átfogóan megnevezni, hogy mivel lehet a Google keresőben előrébb kerülni: egyediség, mennyiség, minőség. Természetesen a tartalmaknak kapcsolódniuk kell a tevékenységedhez, de azért lehet, sőt! Kell is feszegetni a határokat!

Milyen szakembert kell keresni az ilyen tartalomgyártáshoz?

A weboldal tartalom elsősorban szöveget jelent, hiszen ebből dolgozik a Google kereső. A szöveges tartalom írását szövegírók végzik, de a szövegíró általában nem kezel weboldalt és képet sem tud mellékelni a cikkekhez. A szövegíró egy Word dokumentumban küldi a kész szöveges anyagot, képet a cikkekhez vagy neked kell készítened, vagy fizetett szolgáltatásként fotóstól tudsz rendelni. Léteznek olyan képügynökségek a neten, ahol egy már meglévő fotós adatbázisból lehet vásárolni ú.n. stock fotókat, melyek között ma már tucatnyi ingyenes lehetőség is akad.

Ha még nem vetted rá magad, hogy saját weboldalad legyen, akkor annak létrejöttéhez ezeket a szakembereket kell felkeresned. (Hogy miért ér kincset a saját weboldal, arról itt írtam.) Ha ezen már túl vagy és az érdekel, kiket kell felkeresned, hogy egyedi tartalmakkal bővítsd weboldaladat, akkor az előbb említett szövegíró és fotóson kívül szükséged lesz még valakire, aki a tartalmakat feltölti neked a weboldaladra. Ezt általában tudja az, aki a weboldaladat jelenleg is kezeli.

Mennyi idő, amíg előre kerülök a keresőben?

Képzeld el, hogy az egész világnak elegendő szórólapot nyomtattál a saját vállalkozásodról és felülsz vele egy helikopterre. A helikopterrel bejárod a világot és mindenhol szóród a szórólapokat. Mennyi idő, amíg mindenkihez eljut a szóróanyagod? Erre a kérdésre válaszolni ugyanolyan lehetetlen, mint arra, hogy a keresőben mikor lesz eredménye a munkának. Ez egy lassú, fokozatos munka, a háttérben temérdek statisztika elemzésével. A keresőbe előre kerülni akkor tudsz, ha mindenhová ejuttatod a „szórólapodat”, vagyis a lehetséges összes témát ki kell meríteni azt illetően, ami a tevékenységedet illeti.

Ha a tartalomgyártás folyamatos, ha a több, mint a konkurenciádnál, ha érdekes, hiteles és informatív, vagyis látogatókat tudsz vele vonzzani, akkor azt a Google kereső is szeretni fogja!

A fenti hiányosságok bármelyikére tudok megoldást! Weboldalakat készítek teljeskörű ügyintézéssel, valamint kész weboldalakra egyedi szövegírást vállalok igény esetén kép csatolásával, valamint a tartalom feltöltésével.

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 2

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!