Helga Herbst kézzel készített Lord of the Lost figurái

Helga Herbst szobrocskái

Mit szólnál hozzá, ha saját íróasztalod színpadán, asztali lámpád megvilágításában, tolltartód árnyékából a kedvenc bandád miniatűr frontembere tekintene vissza rád?! Helga Herbst épp ilyen kívánságoknak tesz eleget!

Johanna Halas, művésznevén Helga Herbst Ukrajnában élő művésznő, aki különleges, kézzel készített figurákat készít agyagból. A szobrocskák filmes karaktereket, valamint bandatagokat formálnak meg különböző metál zenekarokból. Így lett megörökítve pl. Nuada herceg az amerikai Hellboy c. filmből, vagy az év elején Budapesten is járt német Lord of The Lost banda tagjai és még sorolhatnánk.

Chrissi Harmsi hol egy bögrécskét tart a kezében, hol olvas. A fotó használatát Helga Herbst engedélyezte.

A mindössze tizenegynéhány centiméteres figurák amolyan kedves kis karikatúra-félék. A népszerű “dülledt szemű” szobrocskák mellett Helga egyik legkülönlegesebb alkotása a fent említett zenekar énekesének bébi változata: a Chrissie Harmsi baba. A kabala figurák egyediek, humorosak ugyanakkor Helga minden darabot saját kezével és őszinte szeretettel készít, ezért a kedves kis metál babák mindenkinek mosolyt csalnak az arcára.

Helga Herbst munkái
A művésznő kezében a saját készítésű Meghaherz babákkal. A fotó használatát Helga Herbst engedélyezte.

Helga Herbst különleges Chrissie Harmsi babái

Helga Herbst arany ujjai többek között a Lord Of The Lost zenekar frontemberének képmását is megformálták és természetesen a többi bandatagból is készült már ilyen aprócska agyagszobor. A szobrok 13 cm – 18 cm méretűek, de más méretben is rendelhetők. Az áruk 50 €-tól 115 €-ig terjed, de Helga egyedi elképzeléseknek is eleget tesz.

A Chrissie Harmsi baba olyan cuki, hogy mindenki elolvad tőle. A fotó használatát Helga Herbst engedélyezte.

Chris Harms egyike azoknak, akiknek karakterét a művésznő már többféleképpen elkészített, így jött létre a bébi “Chrissie Harmsi” baba. A tenyérben is elférő, alig 10 cm nagyságú Chrissie Harmsi figurák két hét alatt készülnek el, (amennyiben ez idő alatt nem érkezik másik megrendelés), de a Lord Of the Lost rajongóknak egy életre szóló ajándékot jelentenek. A babák ára szállítással együtt 30 € (25 € a baba + 5 € a szállítás).

A hírességeknek általában tetszenek az alkotások és büszkén osztják meg az Instagramon saját “Kicsi-énjük fotóját”. A Lord of The Lost zenekar hivatalos Facebook oldalán pl. a rajongók alkotásai közül az egyik legcsodálatosabbnak nevezte Helga Herbst munkáját. („This is one of the most wonderful pieces of fan art ever! Thank you!!!”) Helga örömmel néz szembe a kihívásokkal és készíti el a rajongók bálványait „asztali színpad” méretben. Nekem ez tetszik. Neked is?

Ha tehát szeretnél te is egy Chrissie Harmsi babát, vagy szeretnéd saját kedvenced miniatűr szobrocskáját elkészíttetni, érdeklődj a művésznő elérhetőségein!

Képek és szöveg: a fotók használatát Helga Herbst engedélyezte. A cikk a művésznő engedélyével, változtatás nélkül került megjelenítésre.

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!