Google+ para: nyugi, nem az emailcímed szűnik meg!

Google+

Ha ezt a cikket azért olvasod, mert megijedtél, hogy megszűnik a Gmail-hez tartozó emailcímed, akkor nyugodj meg! Szó sincs ilyesmiről! Ha nem tudod, mi a plusz jel a címben Google után, ez az egész hajcihő nem is érint téged! Van, akinek bonyolultnak tűnik, pedig tök egyszerű! (A Google+ néha G+ a leírásban, de a kettő ugyanaz! Ha nem látsz plusz jelzést, akkor a Gugliról általánosan esik szó.)

Mi az a Google fiók?

A Gugli nem csak egy kereső, hanem egy olyan vállalat, aminek több szolgáltatása fut ezalatt a cégnév alatt. Ilyenek a Gmail, a YouTube, a Drive, a Translate, a G+, az Adsense, az Adwords és még sorolhatnánk. Ahhoz, hogy ezeket a szolgáltatásokat használhasd, egy Google fiókra van szükséged.

A fiókoddal tudsz csatlakozni a különböző – fent említett – szolgáltatásokhoz, amelyek mind különálló, egymástól független szolgáltatások, csupán annyi közük van egymáshoz, hogy a Google szolgáltatja őket.

Mi az a Google+?

Amikor a Google fiókoddal csatlakozol valamelyik szolgáltatáshoz, azt a már meglévő fiókoddal hozod létre. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy küszöböt. A fiók létrehozásával és a fiókodba történő belépéssel belépsz a lakásodba. De mint minden lakásban, ebben a lakásban is vannak különböző helyiségek, újabb és újabb küszöbökkel. Ezek a Gugli különböző szolgáltatásai. De ezeken a küszöbökön csak akkor tudsz átlépni, ha beléptél a lakásodba.

A G+ és a Gmail két egymástól független küszöb a lakásodon belül. Ha az egyik küszöböt valamiért nem tudod átlépni, az nem jelenti azt, hogy a másikat sem! Szóval mindössze annyi történik, hogy mostantól fogva megszűnik egy helyiség, ahová beléphetsz a G+ küszöbön keresztül, de a Gmail és minden más küszöböd, valamint a lakásod, vagyis a Google fiókod is megmarad.

A G+ egyébként egy közösségi oldal küszöbe. Úgyértem volt.

A Google közösségi oldalai

Sokan nem tudják, de a Facebook épp ma 15 éve, hogy megkezdte a működését. Vele szinte azonos időben, 2004 elején a Google már indított egy közösségi oldalt, ez volt az Orkut. Bár az Orkut fejlesztése előbb kezdődött meg, mint a Facebooké, az Orkut nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így 2014-ben (3 évvel azután, hogy a G+ elindult) végül megszűnt.

Az Orkut kereken tíz éven át próbálkozott a Facebook árnyékában működni, de nem sikerült. 2011-ben már sokan várták a korábban bejelentett Google+ megjelenését, sokakat ki is szórtak az elején a kamu regisztrációk miatt, de hiába minden szigor és minden várakozás, a kezdeti fellángolás hamar leült az emberekben és visszatértek a Facebookra.

Most, hogy a G+ megszűnik, véleményem szerint a Google vállalat a YouTube felületére fogja terelni a Google+ regisztráltjait, ezzel tovább erősíti majd a videómegosztó közösségi oldalt, aminek a jövőben várhatóan még nagy szerepe lesz a hitelességet illetően.

Új email címre tehát nincs szükség, minden marad a régi! Ha pedig fent voltál ezen a közösségi oldalon, április 2-ig van lehetőséged letölteni az oda feltöltött anyagokat, azután minden törlődik!

Ez volt a Google+ kedvcsinálója:

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!