Google fiók regisztráció

Google fiók

Többször hallottad már, hogy Google fiók, de valahogy nem tudsz mit kezdeni az információval. Most végre szeretnél tiszta vizet önteni a pohárba és egyszer smindenkorra megtudni, mi ez. Jó helyen jársz, a cikk végére minden világos lesz! Örömmel venném, ha ezt jeleznéd is nekem a cikk alján, hozzászólásodban!

Az internet alapja a kereső. A Google kereső használatához alapvetően nem kell regisztrálnod, de a Google szolgáltatásainak használatához már szükséged lesz regisztrációra. Ilyen többek között az emailcímet és levelezést biztosító Gmail (posta)fiók, és több tucat más hasznos lehetőség, amit a netezéshez használhatunk. A Google a vállalat, a Gmail pedig szolgáltatásainak egyike, amit a fiókoddal használhatsz. Az interneten ma már szinte minden weboldalon lehet fiókod, de ebben a cikkben csak a Google fiókkal foglalkozunk. A fiókod alapja egy email cím lesz, ezért a Google fiók és a Gmail fiók lényegében ugyanaz. Ha van Google fiókod, az azt jelenti, hogy a cég bármelyik szolgáltatását használni tudod ezzel az egyetlen fiókkal, a Gmail csak egyike ezeknek. Hogy mi a többi, arról itt találsz egy listát!

A szolgáltatások mindegyike egy-egy különálló weboldal, melyeket a Google keresőben kell megkeresned és megnyitnod. Ugyanezeket a Google szolgáltatásokat alkalmazás formájában is letöltheted az ú.n. Google Play áruházból.

Miért kell a telefonszámom Google fiók létrehozásához?

Google fiók regisztrációhoz szükség lesz a mobilszámodra, enélkül sajnos nem lehet fiókot regisztrálni! Ne félj ettől, a telefonszámot ma már mindenhol, minden regisztrációkor meg kell adni. Neked is találkoznod kellett már ezzel, hiszen ma már a bankok is ragaszkodnak hozzá. Mivel az okostelefon egy olyan eszköz, ami mindannyiunk birtokában megtalálható, ezért nem túlzás azt állítani, hogy a hozzá tartozó telefonszámod második személyigazolványodnak tekinthető. Ennek az azonosítási módnak az internetes trollok és a rengeteg kereskedelmi és reklám célból létrehozott kamuprofil (álnéven létrehozott fiók) az oka. Az internet kezdetén nagyon sok ilyen jött létre, ezért a jelenség ellen lépni kellett. Mivel telefonszáma a legtöbb embernek csak egy van, (legfeljebb 2-3), ezért az addig korlátlan számban létrehozható álnevek így 2-3 darabra csökkentek.

Ha a keresőbe beírod, hogy „Google fiók„, a lista első találata ez lesz: myaccount.google.com, próbáld ki a gyakorlatban is, hogy értsd miről van szó! Ezen a weboldalon tudod létrehozni saját Google fiókodat! A lap alján találod a „Google-fiók létrehozása” gombot. Innen folytatjuk a Gmail fiókról szóló cikkben!

A Google fiók regisztrációt fogd fel úgy, mint egy email regisztrációt. Enélkül ugyanis nem lehet Gmail címed. Más vállalatnál ettől még regisztrálhatsz emailcímet (ahhoz is tartozik egy fiók), de a Google fiók regisztrációval sokkal több helyre nyersz belépési jogot.

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 4.4 / 5. Szavazatok száma: 12

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!