Hogyan kell használt cuccot eladni az interneten?

Használt ruhát eladni az interneten

Manapság mindenki megpróbálja megunt dolgait eladni az interneten, ahol többé-kevésbé viszik is a portékát, de a legtöbb terméket gyakran alacsony ára ellenére is akár hónapokig hirdetni kell, hogy megvegye valaki. Lehet, hogy rossz oldalon hirdetsz? Keresd a leglátogatottabbat! Mi lehet még a probléma?

Íme az internetes apróhirdetések feladásának három alapszabálya:

1. Több kép = nagyobb esély

Az internetes apróhirdetések javarészt használt cuccokat foglalnak magukba. Ez azt jelenti, hogy a vásárló bizalmatlanabb ezekkel a termékekkel szemben, mint egy vadonatúj cikk esetében. Mivel tudod meggyőzni a termék újszerűségéről, ill. hibátlanságáról? A képekkel!

Minél több képet töltesz fel a termékről, annál nagyobb az esélyed a gyors vételre. A fontos részletekről se feledkezz meg! Ruha esetében a méret, a márka, az anyag, a szín, egy zseb, cipzár, vagy gomb is fontos lehet!

2. Részletes szöveg

Mind a ruhák, mind pedig bármi más esetében úgy célszerű feladni a hirdetést, mintha te lennél a vevő! Képzeld el, hogy egy ilyen terméket vásárolsz a boltban! Mit néznél meg rajta, miről kell megbizonyosodnod egy ilyen termék kapcsán, mielőtt pénzt adnál érte? Minél részletesebben írsz a termékről, annál átfogóbb képet kap az érdeklődő!

Nagyon fontos, hogy ha a termék kopott, lyukas, javított, vagy hibás, azt feltétlenül említsd meg az apróhirdetésed szövegében és érdemes fényképet is készíteni erről. A hibát nem szabad elsumákolni, kifejezetten ki kell emelni a hirdetésben! Mert ugye te sem szeretnéd visszafizetni ezt a kis talált pénzt, amit a termékedért kaptál?!

Ha pedig van bármi, ami a termék előnyére válik az eladáskor, bátran tüntesd fel! Ilyen a „dohányfüst mentes lakásból”, vagy „kutya és macskaszőr” mentes lakásból, stb.

3. Fizetési mód, átvétel feltüntetése

Ha van olyan módja a fizetésnek, vagy átvételnek, amit előnyben részesítesz, esetleg amit egyáltalán nem vállalsz (pl. utánvét, stb.) azt tüntesd fel az apróhirdetésedben! Ezzel is minimálisra csökkented a majdani alkudozást és a további kérdéseket.

Ha azonban az érdeklődőnek vannak kérdései, légy készséges! Szükség esetén mérd le a terméket és válaszolj minden feltett kérdésére! Ha bútorról, nehéz holmiról van szó, tüntesd fel, hogy „emeleti lakásból”, illetve hogy szállításban tudsz-e segíteni.

Általában ezt a vevő intézi, de mindenki szemében te leszel a legjobb fej, ha úgy próbálsz meg eladni az interneten, hogy te ebben is a segítségére vagy a vásárlódnak! Ha kell, kalkuláld bele az árba a szállítást!

Sikeres eladást kívánok! :)

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 2.7 / 5. Szavazatok száma: 3

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!