Egyedi tartalom a weboldalakon: miért fontos a szöveg?

Egyedi tartalom

Amikor valaki saját weboldalt akar, a legtöbb esetben egy internetes névjegykártyaként tekint rá, pedig a névjegy weboldalak kora lejárt! A közösségi oldalak virágkorában a weboldalak legfontosabb alappillére ugyanis az egyedi tartalom, aminek a segítségével úgymond „célba dobást” végzünk. Minél egyedibb valakinek a weboldala, minél több rajta az információ, annál biztosabb, hogy az Interneten bolyongó vásárlók odatalálnak.

Mit kell tudnia egy weboldalnak?

Elsősorban elérni az embereket! De nem akárkit! Mert ha van tízezer látogatóm, amiből alig akad egy vásárló, az senkinek sem jó. A weboldal tulajdonos, azaz a kereskedő hiába vár a csodára, hiába próbálja eladni a termékét, a vásárló számára pedig felesleges időtöltést jelent, ha nem azt találja egy weboldalon, amit keres.

Vagyis a weboldalnak célzottan, olyan embereket kell elérnie, akik megkapják a választ a keresett kérdésre, avagy a weboldalon keresztül hozzá tudnak jutni a keresett termékhez. Erre az a megoldás, ha az oldal rendszeresen új, egyedi tartalommal frissül! Ez több szempontból is fontos!

Az új és a sok egyedi tartalom miértje

Vegyünk egy példát! Keresünk valamit a neten és megnyitjuk az első webáruházat, amit a Google találatai között találunk. A termék gyönyörű, már-már kattintanánk is a „megrendel” gombra, de hiányzik egy információ. Ez a jobbik eset, de többnyire szinte minden felmerülő kérdésünkre hiányzik a válasz a termékek adatlapján!

Márpedig rohanó üzemmódban élünk, ahol nincs idő a levelezésre, így mi magunk is nyilvánvalóan azon az oldalon fogunk elidőzni és akár vásárolni, ahol a legegyértelműbb és legátláthatóbb eligazítást kaptunk arról, hogy pontosan miket tud a kívánt termék, vagy szogáltatás. Ehhez szükséges az egyedi szöveges tartalom, ami nem állhat csupán számokból és adatokból, hiszen a laikusok ezekkel az információkkal nem lesznek gazdagabbak! Olyan közvetlenebb, a vásárló felmerülő kérdéseit is érintő leírás teszi kelendőbbé a portékánkat, amit magáénak érez a látogató!

Keresőbarát, szociális média barát weboldalak

Rég volt már, amikor elegendő volt egyként bekerülni a vastag telefonkönyvbe a sok másik telefonszám közé! A jelen korban nem elégedhetünk meg azzal, ha egy vagyunk a sok közül, mert a kereső első helyeit megcélzó cégek nagyságrendekkel nagyobb eredményeket érnek el!

Ugyanez a helyzet a közösségi oldalakon, ahol folyamatos kapcsolat fenntartásra van szükség a feliratkozók és a vállalatok között ahhoz, hogy a cég megbízhatóságával is kitűnjön a sok közül! Látogatóinknak úgy kell érezniük, hogy minden szükséges információhoz hozzájutnak, nem ütközik akadályba a keresésük sem a weboldalunkon, sem pedig a közösségi oldalon, hiszen akkor tovább kattintanak.

Az érdekes tartalmak azonban két vásárlás közötti időszakban is marasztalni képesek a látogatókat, akik ha lehetőségük van rá, akár fel is iratkoznak a cég hírlevelére és közösségi oldalaira. Az állandó egyedi tartalom szolgáltatás tehát a cég termékeinek megbízhatóságát erősíti, fenntartja az érdeklődést és személyesebbé teszi a kapcsolatot az eladó és a vásárló között.

Az egyetlen titok

Ha nem feledkezel meg arról, hogy weboldaladra folyamatosan új anyagot kell feltölteni, a siker garantált! Csak légy türelmes! Egyedi tartalom létrehozásában (szövegírás, képszerkesztés, stb.) én is tudok segíteni, a tartalmad feltöltéséhez szükséges tárhelyről pedig már esett szó: ennél a cégnél tárhelyet is találsz a weboldaladhoz!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!