David Goode szoborrá változott koboldja

A manók aztán tudnak élni! Ez a mindössze 22 cm-es kis pernahajder egy oxfordi szobrászhoz költözött be, egyenesen a hálószobájába! A kobold nem rejtőzködött, nem bújt el a könyvek mögött, sem az ágy alatt, egyszerűen az éjjeli lámpafényben bepofátlankodott egy tál pillecukorba, ami az éjjeli szekrényen volt felejtve.

Manó a mályvacukorban
Fotó: david-goode.com

Kényelembe helyezte magát és cseppet sem érezte úgy, hogy zavarna. David Goode, a szobrászművész nem zavarta el a kis koboldot, hisz külön jól jött neki, hogy modellt ült neki a betolakodó.

Egyesek szerint a kiskobold évekig járt a művész úr nyakára, nem akart mást, csak pihenni egyet a pillecukorba, aztán egyszer csak nem jött többé. Mások azt mondják, hogy a manó szoborrá változott és még ma is ő van a művész éjjeliszekrényén.

A művész csodálatos szobrokat készített már élete során. Ha a Terminátor, azaz Arnold Schwarzenegger viaszbábját tökéletes részletességgel meg tudta alkotni, nincs abban semmi meglepő, hogy egy ilyen aprólékot is képes bronzszoborba önteni!

David mindig is szerette Tolkien írásait és a mítoszokat; többek között ez inspirálta a kobold szobrok készítésére, de valójában a betolakodó manó volt a fő oka annak, hogy manókat kezdett alkotni.

Kétség nem fér hozzá, hogy David Goode-nak vannak a legcsodálatosabb és legkidolgozottabb manó szobrai, amiket valaha láttam! A kis bronzszobrok ráadásul nagyobb méretben is kaphatók. Valószínűleg a művész úr tekintete alaposan letapogathatta a kobold legapróbb részleteit is, ha az aprócska lényeket ennyire aprólékosan fémbe tudja önteni…

A poszt a régi manokaneten.blogspot.com-ról átmásolva. Fotó: david-goode.com | A fotó a tulajdonos engedélyével került felhasználásra.

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .