Dalszövegírás: Fílgúdék dala

Fílgúdék

Életem első dalszövegét Fílgúdéknak írtam. Fílgúdék az óperenciás tengeren is túl, egy szőlőhegyen élnek, Budapestről költöztek ki vidékre. A róluk szóló dalban rímekbe kellett szednem azokat az érzéseket, amelyek egy városi embert arra késztetnek, hogy vidékre költözzön. A dalszöveg írásakor az is fontos szempont volt, hogy a szöveg ne csak róluk, kettejükről szóljon, hanem arról is, aki hallgatja őket. A hallgatónak magára kellett ismernie a dalban.

A zenében sajnos még nincs segítségem, ezért az AI (mesterséges intelligencia) segítségét vettem igénybe. A mesterséges intelligencia egy kész szöveghez generál zenét az előre meghatározott műfaj és/vagy hangszerek segítségével. Fílgúdék dalánál egy a karakterükhöz igazodó műfajt kellett választanom, ami az életszemléletükhöz és az életmódjukhoz is passzol.

Az első dalszövegnél nehéz dolgom volt, mert zenei alap nélkül elindulni nem lehet, ha a szövegírás dalhoz kötött. Zenész ismerőseimtől próbáltam segítséget kérni, de csak elméletben. Már megírt dalszöveget nem küldtem el senkinek. így persze nehéz dalszövegírónak lenni. Fílgúdék dala kapcsán azonban pozitív visszajelzéseket kaptam és további dalszövegeket kezdtem el írni.

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!