Betűpénz: keress pénzt a betűkkel!

Színes betűk fából

Igen, jól olvastad! Betűpénz. Ha kattintásokkal pénzt lehet keresni, betűkkel miért ne lehetne? A szövegírók egy része leütés, vagy karakterszám alapján kapják a fizetésüket, míg a bloggerek a blogjukon elhelyezett hirdetésekből tesznek szert bevételre.

A betűpénz szerzéshez két dolog lehetséges: elvégzel egy több éves újságrói képzést, vagy szintén több éven át magadat képzed és helyt állsz bloggerként az interneten. Az utóbbi nyilván kecsegtetőbb, de ne legyenek hiú reményeid! Az eredmény csak évek múlva mérhető!

A szürke hétköznapjaidat mindig van valami, ami feldobja. Dobd fel mások ugyanolyan szürke hétköznapjait színes történeteiddel. Ha blogod egy kifestőkönyv lenne, azt mondanám, mondandód mindig az ébredő nap, a reggeli tükörtojás, a friss narancslé és a zöld pázsit színeivel kezd, de a sarokba felejtett zokni és a kutya hajkurászása se maradjon ki soha!

Bárki lehet blogger!

Ahhoz, hogy blogger légy, semmi másra nincs szükséged, mint internetre, weboldaldra/blogra és írás tudásra. Interneted már van, hiszen most is azon keresztül olvasod a cikkemet! Weboldalad nincs, de még lehet! Ha ilyet szeretnél, itt írtam a kezdő lépésekről. A weboldal nem kerül sokba, mégsem ajánlom addig, amíg nem érzed meg az írás pikantériáját.

Azt javaslom, először tégy egy próbát! Regisztrálj egy ingyenes blogot például és kezdj el oda írni! Ilyen többek között a blogspot.com, vagy a blog.hu. Ha egy év múlva még mindig élményt jelent egy-egy újabb bejegyzés létrehozása, akkor az írást neked találták ki és még pénzed is lehet a betűkből! Ha azonban mindig nyűg kitalálni, hogy miről írj, akkor te ezt az egészet csak a pénzért csinálod, ezért keresd tovább a hozzád közel álló hobbit! Az önkifejezésnek számos módja van. Ha jól végezted a dolgod, a betűk úgyis számmá alakulnak, mint minden más, úgyhogy ne aggódj, te majd másból csinálsz számokat!

De ha mindig tudod, mit írj és szereted amit csinálsz, elég elhivatott vagy és türelmesen építed a karrieredet, a betűpénz egyre közelebb kerül hozzád! A szövegíró feladata csupán a betűket megfelelő sorrendben egymás mellé helyezni, minthacsak dominóznál. Ha jól végzed a dolgod, a betűd egy forintra értékelődik.

A betű értéke

Kitartó munkával egy több éves blog megfelelő látogatószám mellett a reklámokból szerezheti meg a bevételét, azaz betűiddel értéket teremtesz! Ha azonban már blogodtól függetlenül is tudsz szövegíró munkát vállalni, betűid felértékelődnek! Az 1 forint az már valami, hiszen gondolj csak bele! Ilyen értéknél ezer betű már 1000 forint! Ha pedig profi vagy és például a kulcsszó optimalizált szövegírást is elsajátítod, akkor az egy forint többszörösét is megkeresheted egyetlen betűvel, később pedig könyvet is kiadhatsz, ezzel további betűket tehetsz értékké!

Fotó: Mahesh Patel, pixabay.com

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!