Art in Paradise: A világ első illúzióművészeti múzeuma

Illuzió művészeti kiállítás, Chiang Mai

Korábban esett szó a digitalizált világról és arról, hogy szerintem mit nevezhetünk értékes tartalomnak. Az illúzióművészet is egyike ennek, de ez a művészeti ág arra is tökéletes példa, hogy egy gyermeteg szelfiből milyen művészeti értékek születhetnek! Ha előítéletek helyett nyitott vagy, a világ tele van hasonló csodákkal, mint például a világ első illúzióművészetnek otthont adó múzeuma, az Art in Paradise.

Bár az Art in Paradise múzeumban épp a valóság illúzióját próbálták a művészek életre kelteni, a Boris Vallejo féle szürrealista festészet kedvelői biztosan imádni fogják a múzeum gyűjteményét! Ez a festészet olyan technikákat és szakértelemet igényel, amelyben az alkotók egy sík felületre történő festés közben a 3D reális érzését látják.

Art in Paradise Művészeti múzeumban veszélyes helyeken kalandozhatsz
A különleges múzeumban veszélyes helyeken is kalandozhatsz. Art in Paradise Múzeum, Thaiföld. artinparadise.co.th

A képgyűjtemény további különlegessége, hogy nem csupán a falakról a valóságba dimenzionált festmények látványosak, de a kiállításnak része az ú.n. interaktív művészet is, melyhez további képességekre, meglátásmódra volt szüksége minden művésznek. A festmények a kreatív vendégek jelenlétével kelnek életre és válnak igazán valóságossá.

Ez a múzeum egy kicsit minden vendég festménye. Amikor belépsz egy terembe, belépsz egy festménybe is. A saját akaratodból, az aktuális fantáziádnak, érzéseidnek és kreativitásodnak megfelelően jelenhetsz meg a kiállítás képein és még meg is örökítheted őket. Ezért nevezik a Művészet Paradicsomának a kiállítást, hiszen itt a művészet mindenki számára érthető és szórakoztató.

Az Art in Paradise múzeum képei

Az Art in Paradise illúzióművészeti múzeumot 2013. júliusában a koreai Jang Kyu Suk alapította meg profi koreai festők kreatív festményeivel, összesen 14 fővel.

A több mint 130 festmény között vannak víz alatti világot megelevenítő képek, vadvilág téma, megjelennek a klasszikus művészet világhírű festményei is, valamint városokat és különböző építészeti nevezetességeket ábrázoló alkotások is. Ahhoz, hogy a képek mozogjanak is, a múzeum látogatása előtt le lehet tölteni a múzeum nevével megegyező
nevű Art in Paradise alkalmazást.

A csiangmaji (Chiang Mai) volt az első ilyen múzeum Thaiföldön, de a nagy érdeklődésre való tekintettel ma már Pattajában és Bangkokban is megnyílt egy-egy Art in Paradise múzeum.

Forrás és borítókép: artinparadise.co.th

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!