Ámor: Norvégia hegyvidéki troll manója

Fotó: www.123trolls.com
(A fotó a tulajdonos engedélyével került felhasználásra!)

Azt hiszem, említettem már, hogy egyes manóknak varázserejük van. Ez a huncut kis troll nagyon gyorsan képes szerelembe esni a manó lányokba.

Ámorhoz hasonlóan egy olyan nyíllal rendelkezik, aminek íjával azonnal lángra lobbanthatja a szerelmet, ha íjával szíven talál valakit.

A Télapósapka senkit ne tévesszen meg, az csupán a szerencseműve, hogy sikerült őt az ünnepi hangulatban lekapni! Ámor manó valójában nem a skandináv Télmanó (Tomte)!

A télapó sapis Ámor nevét viselő troll és népes családja a hegyvidéki Tynset faluban éldegél, Norvégiában. Csak éjjel lehet látni őket, mert a napfénytől kővé dermednek.

Állítólag erdei vagy mezei séták alkalmával van a legnagyobb esélyünk látni őket, sötétedés után. De vigyázat! A norvég trollok bosszúból betegséget hozhatnak a gazdák állattartományára, ha piszkálják őket! Ha azonban jó barátságot ápolunk velük, az állataink egészségesek maradnak és bőséges tejet termelnek.

Az első manót 1964-ben látták, ugyanebben az évben kezdte meg a norvég Brødrene Flaarønning vállalat a kézzel készített, törhetetlen, ám természetes anyagból készült „Ny Form Trolls” manók nemzetközi forgalmazását.

A télapó sapist én ezen a német weboldalon pillantottam meg, ahol ez igazi, eredeti Ny Form Trollsfigurák kaphatók. A norvég trollok már Németországban is megjelentek, az adventi vásárokban állítólag több éve rendetlenkednek, valószínűleg ez az oka, hogy már Németországban is kaphatóak a képmásukra formált figurák.

A poszt a régi manokaneten.blogspot.com-ról átmásolva. Fotó: www.123trolls.com | A fotó a tulajdonos engedélyével került felhasználásra.

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .