A sorsfordító mágikus medál

Mágikus medál

Az embernek az ún. „zenei ízlése” általában tinédzser korában alakul ki. Nekem ez a kilencvenes években jött el. Olyan rockzenét szerettem, amihez hozzá tartozott egyfajta ruhaviselet. Ez már nem a szakadt farmer, vagy a bőrdzseki volt, hanem a tök fekete, csipkés hosszú szoknya. Sajnos nekem sosem volt ilyenem, de mindig is tetszett ez a fajta öltözék. Az első weboldalam története szorosan összefüggezzel a visekettel, hiszen enélkül talán sosem találkozom a weboldal készítéssel…

Sorsunk a 3-as metróval érkezik

„Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében. Nemsokára aztán a királynő világra is hozott egy leányt, akinek a bőre fehér volt, az ajkai vörösek, s a haja ébenfekete.”

Ismerősek ezek a sorok? A Hófehérkéből valók. Nem akartam megpróbálni szebben leírni, mint ahogy a legszebb meséket író Grimm fivérek tették. A kilencvenes évek végén, a 3-as metrón megpillantottam lányt, akire tökéletesen illett Hófehérke leírása. Hosszú ébenfekete haja volt és tetőtől talpig fekete csipkeruhában volt, akár egy boszorkány.

A nyakában egy fekete medál, vörös kristályokkal, melyeknek fénytörései a fáradt, sárga lámpafényű metrón egyre csak kacsingattak rám. Nagyon tetszett az a medál, de én félénk voltam és nem mertem őt leszólítani, hogy megkérdezzem, hol vette. Thomas már ekkor is segítségemre volt és leszólította nekem a lányt.

Renáta maga készítette az ékszert, elmondta hogy miből és hol lehet megvenni a hozzávalókat, mégis megkértem, hogy készítsen nekem is egyet. Akkor még nem volt se Internet, se mobiltelefon, így egy örökkévalóságnak tűnt, míg néhány hét múlva a vezetékes telefonünk üzenetrögzítőjén üzenetet nem hagyott, hogy elkészült a medál.

Renáta medáljától a weblapokig

Ezek alatt a hetek alatt, míg Renáta hívását vártam, beszereztem néhány alapanyagot, amiből hasonló ékszert lehet készíteni. Mindig is kreatív voltam és szerettem a kézműves elfoglaltságokat. Mindössze néhány medál volt csak a készletemben, amikor egy újabb alapanyag vásárlásakor az üzletben az eladó felfigyelt az akkor a nyakamban hordott medálra, amit már én készítettem, Renáta medáljához hasonlóan, égethető gyurmából.

Ha akkor az eladó nem mondja azt, hogy vásárolna ezekből a medálokból, talán sosem kezdem el megtanulni a weboldal készítés alapjait! Az érdeklődés a medáljaim után jó ok volt arra, hogy az akkori készeletet mintegy kínálatként megjelenítsem az Interneten. Emiatt tanultam meg az alapokat, Renáta medálja motivált arra, hogy medált készítsek, ami pedig ahhoz volt szükséges, hogy megtanuljam megcsinálni életem első weblaját és ezzel együtt a weboldal készítést.

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 3

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!