5 emlékezetes karácsonyi ajándék ötlet, ami feledhetetlenné teszi az ünnepeket

A Karácsony valamikor még örömteli, meghitt családi légkörben zajlott, de ma már inkább a megfelelésről és a kapkodásról szól. Ha erőltetett ajándékozás helyett szeretetteljes karácsonyt szeretnél, tedd különlegessé a meglepetésedet! Íme néhány karácsonyi ajándék ötlet!

Karácsony este mindannyian izgatottan várjuk, hogy mit fogunk találni a karácsonyfa alatt. Manapság könnyű az igényeket kielégíteni, hiszen mindenki valamilyen új kütyüre vágyik, a következő évben azonban nehéz felülmúlni egy ilyen ajándékot. A szívből jövő ajándék már nagyon ritka, de az elektronikai termékek a látszat ellenére tökéletesen kombinálhatók a karácsonyi varázslattal!

A görögök Újév napján ú.n. Vaszilopitát sütnek, melynek tésztájába egy szerencsepénzt rejtenek. A sütemény felszeletelését izgatottan várja a család, mert a babona szerint akihez a „flouri”, azaz a pénzérme kerül, a következő évben szerencsés lesz. Ilyen aprósággal lehet feldobni az ünnepeket, hogy az valóban emlékezetes maradhasson és a vadonatúj okostelefonnal ezek az élmények meg is örökíthetők!

Néhány egyszerű, mégis nagyszerű karácsonyi ajándék ötlettel igazán gazdaggá teheted az ünnepi hangulatot, ám ezúttal nem drága ajándékról, hanem életre szóló emlékekről van szó. A kütyükről sem kell lemondani, ezek a meglepetés ötletek kütyükompatibilisek, ezért kedvedre kombinálhatod őket! Lássunk, mik ezek!

1. Titokzatos kulcs: ajándékozz megfoghatatlant

Az Ebay-en számos díszkulcs kapható párszáz forintért. Levél kíséretében egy egyszerű kulcsot ajándékba kapni rendkívül izgalmas dolog, különösen ha a levélben az áll, hogy a kulccsal ki lehet valamit nyitni! Ilyen meglepetést akkor érdemes alkalmazni, ha pl. valami megfoghatatlant szeretnél ajándékba adni. A kulcs lehet pl. egy szállodai szobakulcs, (pl. egy szilveszteri wellness hétvége), vagy egy saját weboldal jelszavának szimbúluma is. A dísztárgy megoldást kínál arra, hogy a megfoghatatlan ajándék is karácsonyfa alá kerülhessen.

Titokzatos szívalakú kulcs
Te örülnél egy ilyen ajándéknak? Vajon minek a kulcsa lehet ez?

2. Egy egyszerű fadobozból is lehet kincsesláda!

Ha a kulcs szimbolikus ajándék, nem zárja ki, hogy ki lehessen vele nyitni valamit. Egy emlékkönyv, egy szerelemlakat és egy fa ládika is kulccsal nyitható tárgyak, de gondolj egy egyszerű fa ládikára! Téged is izgalommal tölt el, hogy mi lehet benne? Biztos lehetsz benne, hogy az ajándékozott is így érez majd, aki a ládika kulcsát kapta! Ha natúr fa ládikát vásárolsz, akkor a külsejét magad is festheted, vagy díszítheted a hobby boltokban kapható elemekkel.

A kincses ládika a kulcs nélkül is nagyszerű ajándék! Tartalmazhatja közvetlenül az ajándékot is, vagy fokozhatod az izgalmakat további üzenetekkel, egy újabb kulccsal, míg az ajándékozott a végső ajándékhoz jut.

3. Szeretet befőtt nagyszülőknek

Az a mérhetetlen szeretet, amit a nagymama egy kompót, vagy lekvár készítésénél egy üvegbe tölt, semmihez sem fogható. Milyen ajándék lehet, ami a nagyszülők mindenkori törődését képes megköszönni? Gondolj valami apróra, ami szivecske formájú és befőttesüvegbe tölthető! Szív alakú fürdőolaj, cukorka, gyöngy, esetleg gumicukor? Mindegy, csak olyan piros legyen, mint a nagyi málnaszörpje!

Egy befőttes üvegben bármi jól néz ki, ami színes és sok van belőle…

A szivecskék közé természetesen el lehet rejteni egy kakukktojást, ami a tényleges ajándék a szeretett nagyszülőnek. Jó móka lehet, amint az üveg tartalmát az ajándékozott kiborítja, hogy megtalálja az ajándékát. Sokat lehet nevetni, ahogy kipotyog egy-egy szívecske és a leesett szívecskéket egymás markába adjuk-kapjuk. A végén a szívecskék visszakerülnek a helyükre, a szeretetbefőttre pedig mindig mindannyian emlékezni fogtok!

4. Életre szóló üzenetek

Hagyj üzeneteket az ajándékozottnak a lakás több pontján! Az üzenetekben írd meg, hol a következő üzenet! Az rövid levélkék száma ne legyen több tíznél, ügyelj rá, hogy a többi jelenlévőnek se legyen unalmas a játék! Az utolsó üzenet lehet egy videóüzenet, melyben az ajándékozó arról tájékoztatja az ajándékozottat, hogy az eszköz, melyet a kezében tart, az ő karácsonyi ajándéka.

Ha a csattanót nem maga a mobileszköz jelenti, mind a tíz üzenet legyen videóüzenet! Természetesen ezesetben nem kell elrejteni az üzeneteket, csak egymás után lejátszani őket. Mindkét megoldással életre szóló emléket jelenthet mind az ajándékozottnak, mind a család többi tagjának, hiszen ez egy közös játék!

Meglepetés
Beigli, a Főnök tudja, hol a meglepetés

5. Dobozban a doboz: amikor a kevesebb néha több

Te is vágysz rá, hogy egyszer egy nagy dobozt kapj, amiben egy kisebb doboz van? Aztán tovább bontod az ajándékod és újabb és újabb doboz következik. Meddig lehet fokozni a dobozok számát? Vajon megéri-e végigcsinálni? Mi lehet, amit ennyire el kell rejteni? Talán egy aranyékszer? Vagy egy belépőjegy a kedvenc bandád koncertjére?

Amikor az ember meglát egy nagy méretű ajándékdobozt, valami nagyra gondol, hisz a doboz mérete azt sugallja, ez bizony egy értékes ajándék. De a doboz mérete egyre eltörpül és az ajándékozott már-már kezdi elveszíteni a reményt, hogy ebből valami nagy dolog fog kisülni. Ha ismered őt és biztosan tudod, hogy mire vágyik, a hatás garantáltan nem marad el!

Ezt a megoldást nagy értékű ajándékhoz célszerű használni, ellenkező esetben fordítva fog elsülni a dolog! Egy aranyékszer tökéletesen passzol egy „dobozban a doboz” ajándékhoz, de ha azt tervezed, hogy kiskutyával lepnéd meg gyermeked, akkor pedig egy kutya nyakörv is hatásos lehet a legkisebb dobozban!

Bízom benne, hogy inspirálók voltak számodra ezek a gondolatok! Ha így van, örömmel venném a kommentedet és később is szívesen olvasnék arról, hogy sült el a karácsonyi meglepetés!

Hasznos volt amit olvastál?

Szavazáshoz kattints a szívecskékre!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 1

Nincs még szavazat! Légy te az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .